Kde sledovať svoje achievementy?

Xbox One Achievements

Achievementy sú neoddeliteľnou súčasťou Xboxu a sami sa pristihnete, že časom, keď už budete mať kompletne prejdenú hru, tak že začnete plniť úlohy, ktoré vám pridajú body na profil. To, že máte 1 440 achievementov vám samozrejme môže vyvolať úsmev na tvári, na druhú stranu pri tak veľkom množstve prejdených hier už môže byť problém hľadať achievementy, ktoré by ste chceli dokončiť. Navyše potom musíte hľadať spôsoby ako dané achievementy získať, obzvlášť teda keď ide o úlohu s nejasným popisom alebo ide o niečo komplikované.

Práve s týmto by vám však vedela pomôcť webová stránka XboxAchievements.com, ktorá slúži jednak ako obrovská databáza všetkých achievementov v hrách a jednak ako komunitné fórum tunajších aj zahraničných Xboxerov. Registrácia na stránku je bezplatná a pohybovanie sa po stránke je tiež veľmi jednoduché. Jednou z kľúčových vecí bude pre vás vyhľadávanie. Tu by sme ale odporúčali vyvarovať sa písaniu zbytočne komplikovaných názvov, keďže v takom prípade databáza nemusí vyhľadať požadovanú hru. Podmienkou pri hľadaní však je, aby sa zadané slovo nachádzalo v názve danej hry. Keď už hru nájdete, kliknete na ňu a otvorí sa vám celá stránka kde nájdete tabuľku užívateľov, zoznam achievementov k hre, návod na dokončenie achievementov a v neposlednom rade tu je možnosť aktivovať trackovanie pomocou funkci MyAchievements.

Funkcií je tu oveľa viac, no z vlastnej skúsenosti vieme, že pri trackovaní achievementov si vystačíte len s týmito troma. Po pridaní hry do MyAchievements sa vám aktivuje možnosť zaškrtávať jednotlivé achievementy a nakoniec, keď ste všetko dokončili, uložíte zmeny na konci zoznamu. Tiež by som vyzdvihol to, že služba niekedy nemusí fungovať korektne a napríklad pri DLC do Battlefield 4 sa mi stalo, že aj keď som mal zaškrtnuté achievementy z daného DLC, po uložení zmien sa tieto neuložili. Problém je však možné vyriešiť tým že hru odstránite zo svojej zbierky a pridáte ju naspäť.

Sledovanie achievementov má samozrejme viaceré výhody. Ak chcete byť achievement hunter, potom tu môžete vyhľadávať hry, ktoré vás zaujímajú a môžete si zistiť, ako dlho vám bude trvať dosiahnutie 1000(G) v základnej hre a ako dlho budú trvať jednotlivé DLC. Ako zaujímavosť by som možno vyzdvihol Halo: The Master Chief Collection, ktorá teraz disponuje 500 achievementami s celkovým skóre 5000(G). Toto je jediná hra, ktorá má tak veľké množstvo achievementov. Na druhú stranu ide o remastery prvých štyroch dielov série, s výnimkou Halo 3 ODST (vychádza čoskoro) a Halo Reach. Okrem sledovania hier, ktoré by ste potenciálne mohli dokončiť, si tu nakoniec v sekcii Checklist môžete pozrieť svoje terajšie achievementy a určiť, čo budete robiť cez víkend. Prípadne si na fórach alebo v diskusii u jednotlivých achievementov môžete zorganizovať multiplayerovú akciu, pri ktorej sa pokúsite vyhrať jednotlivé MP alebo Co-op achievementy z hry, ktorú práve hráte.

XboxAchievements

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *