Microsoft predstaví Irides VR už budúci týždeň

Microsoft HoloLens

Microsoft podľa všetkého naozaj pracuje na ďalšom VR zariadení. Napriek našim očakávaniam však nedôjde k predstaveniu lacnejšieho modelu HoloLens, ale k predstaveniu projektu Irides, čo má byť HMD stereo systém. Projekt z dielne Microsoft Research má ponúkať to, čo Oculus Rift ani ďalší konkurenti neukázali, čiže kvalitu, rýchlu odozvu a najmä mobilitu, pričom spoločnosť odprezentuje toto všetko s pomocou 14-tich dém.

Otázkou je, či bude súčasťou aj demo Aperture Science, ktoré už bolo prezentované vrámci prezentácie headsetu HTC Vive. Bol by to rozhodne pekný bonus a opäť by to rozvírilo vody okolo budúcich hier od Valve. Projekt Irides má byť predstavený budúci týždeň na Devices and Networking Summit 2015. Je však možné, že sa bude jednať len o prezentáciu toho, ako si Microsoft predstavuje virtuálnu realitu. Konieckoncov, Microsoft ho odprezentuje len na summite a navyše, stojí za ním výskumná divízia Microsoft Research a nie produktové oddelenie. Pre širokú verejnosť tu teda bude HoloLens, ktorý má vyjsť už koncom roku alebo začiatkom 2016.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *