Bude Metal Gear Solid V posledný? Konami odchádza na mobily

MGS V Logo

Konami v posledných týždňoch spravilo niekoľko vecí, pre ktoré fanúšikovia spoločnosti nemali pochopenie a dali mu to patrične vedieť cez Twitter a ďalšie sociálne siete. V prvom rade sa po vyhodení Hideo Kojimu zachoval naozaj detinsky a meno otca MGS série odstránil z názvov všetkých dielov. Následne došlo k zrušeniu Silent Hills, čo reputácii firmy tiež dvakrát nepomohlo. Ak by ste ale čakali, že séria Metal Gear Solid bude pokračovať aj bez Kojimu a dočkáme sa 6., 7. alebo 8. dielu, mali by ste znížiť svoje očakávania.

Riaditeľ spoločnosti, Hideki Hayakawa, v najnovšom rozhovore odhalil, že spoločnosť prechádza skutočne veľkými zmenami a po novom sa hodlá sústrediť hlavne na mobilné hry a Konami sa u nich rozhodne použiť pay-as-you-play model, ktorý sa už osvedčil pri hre Power Pro. To znamená, že v budúcich hrách už budeme platiť za funkcie a možnosti, ale nie za hry samotné. Možno to bude znamenať, že si na iPhone a Androidoch zahráme aj prvé diely Metal Gear Solid s tým, že hry budú rozkúskované. Hideki totiž vyhlásil, že spoločnosť hodlá presunúť na mobily viacero populárnych sérií a ako vieme, MGS je rozhodne jednou z nich.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *