Microsoft Irides VR existuje, nie je to zariadenie

Oculus Rift

Už minulý týždeň sme vám priniesli správu, ktorá poukazovala na to, že Microsoft predstaví vlastnú virtuálnu realitu nazvanú ako Irides VR. To sa čiastočne vyplnilo a Microsoft Research na konferencii Devices and Networking Summit 2015 skutočne predstavil projekt Irides. Ale čo rozhodne prekvapí, je skutočnosť, že projekt v skutočnosti nie je samostatné zariadenie, ale ide len o technológiu, ktorá bude možno zakomponovaná do HoloLens, prípadne ju Microsoft predá ostatným výrobcom virtuálnych realít, ako je Oculus Rift. (Na ktorom je technológia vyvíjaná)

Projekt Irides je vlastne technológiou, ktorá umožňuje zlepšiť virtuálnu realitu tak, že všetky náročné operácie týkajúce sa grafiky presunie do cloudu (tak, ako mal Xbox One ponúkať 3-krát vyšší grafický výkon cez cloud) a výsledok sa jednoducho streamuje späť do zariadenia. Takáto technológia by vo výsledku umožnila, že VR prístroje dokážu stále zobrazovať rovnako kvalitný obsah, ale môžu byť ľahšie, nebudú sa prehrievať a v neposlednom rade budú mať nižšiu spotrebu, vďaka čomu vydržia dlhšie. Navyše sa netreba vôbec obávať o nechcené oneskorenie grafiky. Irides totiž stavia aj na ďalšom kľúčovom aspekte, a to na veľmi rýchlej odozve. V tomto prípade je to len 13 milisekúnd, čo je naozaj zlomok oproti súčasným 180 milisekundám.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *