Xbox App pre Windows 10 dostane vylepšené Game DVR a ďalšie novinky

Xbox-App-Windows-10

Väčšou aktualizáciou prejde aj aplikácia Xbox pre Windows 10. Tá sa dočká hneď niekoľkých zásadných zmien. Tie zahŕňajú v prvom rade návrat Avatarov s možnosťou stiahnutia a spustenia samostatnej Avatar aplikácie cez aplikáciu Xbox. Dá sa to spraviť v sekcii Profil a tam vybrať možnosť Upraviť svojho avatara. V novej aplikácii si ho upravíte, kúpite mu nové oblečenie a hračky a uložíte. Okrem toho je tu možnosť zvoliť si farbu vecí, do ktorých chcete avatara obliecť, čo je tiež výhodou.

Tiež bolo zjednodušené pridávanie priateľov, pridávanie k obľúbeným a tiež budete môcť zdieľať svoje skutočné meno cez aplikáciu Xbox. Stačí kliknúť na profil svojho priateľa a v ponuke Viac/More kliknete na „Change Friendship“. Tá istá ponuka je dostupná aj u ľudí, ktorých nemáte v priateľoch a môžete si ich tu pridať. Prípadne tiež môžete blokovať a nahlasovať hráčov priamo cez aplikáciu Xbox.

Sekcia Game Hubs teraz umožní zobrazovať aj hub pre Xbox One hry a vy tak budete môcť vidieť livestreamy, informácie o svojich achievementoch, priateľoch a vlastne všetko to, na čo ste zvyknutí z konzoly. Funkcia Game DVR vám teraz umožní nastaviť si vlastné skratky pre jednotlivé funkcie. Nová verzia tiež umožní spravovať svoje klipy uložené v cloude, pričom hráči ich nájdu v sekcii Shared v Game DVR. Ďalšia potešujúca novinka umožňuje na diaľku cez počítač zapnúť a vypnúť Xbox One pomocou menu „Connect“.

Nakoniec, Microsoft chce vašu pomoc pri vylepšení funkcie Streamovania hier z Xbox One na Windows 10. Práve preto sa bude v novej aktualizácii možnosť „Test Streaming“, ktorá bude posielať anonymné dáta tímu Xbox a ten na ich základe bude zisťovať, ako funguje streamovanie na vašej zostave a internetovom pripojení. Stačí, aby ste to spravili čo i len raz a aj to pomôže Microsoftu úspešne dokončiť jednu z najväčších noviniek platformy Windows 10.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *