Film Assassin’s Creed bude iný, než predošlé pokusy hollywoodu

Assassin's Creed

Nielen, že sa už o pár týždňov začne predávať Assassin’s Creed Syndicate, ale zároveň sa začína natáčanie nového celovečerného filmu Assassin’s Creed v hlavnej roli s Michaelom Fassbenderom. Film by mal byť zasadený do úplne iného prostredia, v ktorom sa zatiaľ neodohrávala žiadna hra z univerza AC a pretože história je bohatá, Ubisoft má možnosť odhaliť hráčom nový svet. Ten však narozdiel od herného nebude interaktívny, zato veríme, že bude pútavý a konečne uvidíme kvalitný film podľa videohernej predlohy (vieme, ako dopadol Max Payne). Film sa dostane do kín pravdepodobne už o rok, niekedy v čase vydania budúceho Assassin’s Creed. Nateraz sa ale môžeme uspokojiť so zaujímavosťami, ktoré odhalil CEO Ubisoft Motion Pictures, Jean Julien Baronnet v rozhovore pre francúzsky filmový magazín Premiere. Rozhovor staval do popredia práve skutočnosť, že väčšina filmov, ktoré boli natočené na základe videohry, dopadli zle. Riaditeľ Ubisoftu však vie, prečo to tak je a vie, ako sa vyhnúť prepadáku.

Pre natočenie úspešného herného filmu vraj nestačí, aby ste ho dali na starosť nejakému veľkému štúdiu. A práve preto Assassin’s Creed nebude hollywoodskym trhákom, ale filmom z produkcie Ubisoftu. Ten sa rozhodol dať prednosť talentu pred menom a zatiaľ čo hlavnú rolu odohrá Michael Fassbender (alias Steve Jobs), réžiu bude mať na starosti Justin Kurzel, ktorý tiež režíroval film Macbeth. Ďalej je dôležité, aby sa herci priamo podielali na scenári: „Povedali sme Fassbenderovi, že film vytvoríme spolu. Máme tu veľkú značku a chceme spraviť film, ktorý stavia na podobných aspektoch ako Blade Runner alebo Batman Begins. To je náš cieľ. Sľúbili sme mu, že môže spolupracovať so scenáristami a dáme mu možnosť realizovať sa v ďalších kreatívnych voľbách,“ vravel Baronnet.

Assassin's Creed Council

Ďalší dôvod, prečo predošlé pokusy zlyhali (ešte aj hlavný herec povedal o filme Super Mario Bros, že je to sr**ka) je, že filmy mali na starosti štúdiá, ktoré hrám nerozumeli alebo im nechceli rozumieť. Ubisoft nechce, aby podobný osud zastihol Assassin’s Creed a preto bude mať na starosti kľúčové vlastnosti filmu práve on. Produkciu však bude mať na starosti štúdio New Regency, ktoré sa postaralo aj napríklad o Voľný Pád (1993) alebo Tohle je Sparta! (2008).

Pokiaľ vás zaujímalo, či sa bude film zásadne odohrávať v minulosti alebo sa pozrieme aj do Absterga, tak pre vás má Ubisoft jasnú odpoveď: Uvidíme aj Abstergo, avšak narozdiel od hier, pomer scén zo súčasnosti a z minulosti tu bude vyvážený. Rovnako tak chce Ubisoft, aby bol vyvážený aj samotný príbeh, nemôže byť prehnane vážny: „Bude tu aj humor pre odľahčenie.“ Film tiež bude mať dvoch hrdinov. Volajú sa Callum a Aguilar a oboch hrá Michael Fassbender. To sa zčasti podieľalo na náročnej príprave: „Vymyslieť film Assassin’s Creed bolo komplikované, pretože pracujete s dvomi časovými obdobiami, súčasným a historickým. Pretože tu máme Calluma v modernom veku a jeho predchodcu Aguilara, máme tu dva paralelné príbehy, ktoré sa stretávajú. Vo filme máte iba jedného hrdinu. A prepojiť minulosť s prítomnosťou tak, aby žiadny z príbehov neprevažoval, bola náročná úloha.“

Napokon, Ubisoft plánuje do filmu investovať 150 až 200 miliónov dolárov a dúfa, že film sa bude páčiť každému. Celkovo je určený pre tri publiká – fanúšikov hier (95 miliónov), fanúšikov kina, ktorí chcú vidieť Star Wars a Spidermana a ľudí, ktorí majú radi nezávislé filmy a nerátali s tým, že uvidia v kinách film AC. Premiéra je naplánovaná na 21.12.2016. Natáčať sa však už začal teraz.

Michael Fassbender Assassin's Creed

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *