GTA V pre Xbox One? Predražená záležitosť

GTA V Xbox One

Nedávno uplynuli dva roky od momentu, kedy vyšlo Grand Theft Auto V prvýkrát, pre starú generáciu konzol (Xbox 360, PS3) a už je to zhruba rok, čo vyšla hra aj na Xbox One a PS4. Komu chce ale Rockstar vlastne novú verziu servírovať? Vývojári totiž na starú generáciu prestali vydávať updaty, pretože starý hardvér už nedokáže spoľahlivo pracovať s novým obsahom a hra by tu zbytočne sekala a mala rôzne ďalšie problémy. Vlastne tie problémy môžete vidieť už teraz, v časoch, kedy ešte neboli žiadne updaty, tak hra bola plynulá, multiplayer sa načítaval rýchlo a hlavne, ak ste ju nainštalovali správne, nemizli vám textúry. To však už neplatí a s tým veľkým množstvom updatov sa pravidelne stáva, že hra má podobné problémy ako GTA IV, ibaže narozdiel od nej aspoň neseká.

To však nie je herná skúsenosť, ktorú by človek čakal a keď už má Xbox One, tak ho zrejme napadne, že však by si mohol kúpiť hru aj sem. A vlastne vám to odporučí 9 z 10 ľudí vo vašom okolí. Otázkou je ale, prečo by ste mali platiť 60€ za niečo, čo ste už hrali 2 roky dozadu a navyše sa líši len v grafike. No a možno v tom, že tu máte jednu novú rastlinu, ktorá vás zmení na psa. Ale inak je to tá istá hra s tým istým príbehom a tým istým multiplayerom. Prečo chce Rockstar núkať hráčom naďalej GTA V takto predražené? Zvlášť keď tých 60€ môžete investovať do niečoho novšieho, napríklad do nového Need for Speed alebo nového Assassin’s Creed. Skrátka, môžete ich utratiť za hru z roku 2015, nie platiť za značku a ročník 2012. Ako človeku, ktorý si už hru raz kúpil, navyše v zberateľskej edícii, mi príde celkom nelogické zaplatiť za nextgen verziu ďalších 60€, keď môže mať za rovnakú sumu niečo novšie.

Ale niečo mi vraví, že čoskoro by mohla byť hra zlacnená aj na nové konzoly a vy by ste tak za ňu mohli konečne zaplatiť rozumnú cenu a ušetriť. Preto ak by som vám mal týmto článkom niečo odporučiť, tak je to snáď len, že kúpiť si Grand Theft Auto V za 60€ sa vám vážne neoplatí. Tých 35€ je už rozumnejšia čiastka a keď bude stáť toľko, verím, že si hru kúpi aj podstatne viac ľudí. Keď už ju nezlacnia z princípu, že je to dva roky stará záležitosť, tak by mohli aspoň preto, že s nižšou cenou by mohla upútať viac ľudí, ktorí by si mohli kúpiť Xbox One alebo PS4.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *