Ako získať Games with Gold z Xboxu 360 na Xbox One

Xbox 360 Games with Gold on Xbox One

Microsoft minulý týždeň vydal najväčší update v histórii Xbox One a jednou z jeho súčastí je aj spätná kompatibilita s hrami, ktoré vyšli pre starší Xbox 360. Doteraz bola možnosť získať zábavné rally závody DiRT 3 od Codemasters a už dnes poobede (alebo večer) sa do ponuky dostane Dungeon Siege III. Lenže, ak ste doteraz čakali na spôsob, ako získať 360-tkové Games with Gold na svoj Xbox One, mohli ste si všimnúť určité zábrany. Totiž, aj keď hry nájdete v Xbox Games Store, nemôžete si ich stiahnuť, pretože vám konzola ukáže, že sú súčasťou bundlu. A keď sa rozhodnete stiahnuť ten, konzola vám napíše, že bol problém s načítavaním obsahu. Tak ako to teda máte robiť?

Microsoft chce mať akúsi istotu, že máte aj starú konzolu, Xbox 360. K hrám sa viete dopracovať ale dvoma spôsobmi:

  1. Zapnite svoj starý Xbox 360 a buď vyhľadajte hru cez sekciu Games with Gold alebo cez Bing Search. Ak máte zlaté členstvo, hru si už len zadarmo stiahnite.
  2. Vyhľadajte hru na webe Xbox Marketplace (Google je tvoj kamarát). Tu sa len prihláste a kliknite na tlačidlo Prevziať do konzoly Xbox 360.

Keď ste si stiahli hru pomocou jedného z dvoch spôsobov, jednoducho na svojom Xbox One choďte dole do sekcie My Games & Apps a v zozname Ready to Install nájdite požadovanú hru (v tomto prípade DiRT 3) a jednoducho ju stiahnite. Rezervujte si zhruba 7GB miesta, pretože toľko zaberá drvivá väčšina AAA hier z Xboxu 360. Výnimkou sú pochopiteľne arkádové a indie tituly, ktoré môžete z času na čas tiež získať. Napríklad taká Feeding Frenzy, ktorá má zhruba 70MB. Dúfame, že v budúcnosti Microsoft zjednoduší spôsob získavania hier a budeme ich môcť získavať aj priamo na konzole Xbox One alebo cez Xbox One SmartGlass.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *