Ako streamovať fotky z iPhonu do Xbox One

Fotky Xboxer

Už ste sa s tým zrejme niekedy stretli – príde k vám návšteva a pretože ste sa pred pár dňami vrátili z dovolenky v Paríži, padne reč aj na to. A keď už ste tam boli, je vysoká pravdepodobnosť, že ste tam porobili niekoľko fotiek, ktoré stoja za zhliadnutie. Lenže už tu nemáme časy polaroidov a drvivá väčšina z nás robí fotky pomocou mobilu, predsa len kvalita fotoaparátu na iPhone nie je taká zlá ako pred pár rokmi. Lenže ukazovať fotky na obrazovke malého telefónu nie je zrovna to najlepšie riešenie a preto ak máte po ruke svoj Xbox One, možno vás poteší, že si fotky z dovolenky môžete pozrieť aj na veľkej obrazovke. Poznáme pritom dva spôsoby, ako ukázať fotky z vášho iPhonu cez Xbox One.

1) OneDrive

Prvá možnosť je celkom predvídateľná a pretože si na obe zariadenia môžete stiahnuť OneDrive. Je tiež možné, že máte zapnutú automatickú zálohu fotiek z telefónu do OneDrive. V takom prípade vám nestačí nič iné, než zapnúť svoj Xbox, zapnúť na ňom aplikáciu OneDrive a otvoriť album s požadovanými fotografiami. Navyše ani nemusíte zapínať ovládač, jednoducho zapnete na svojom mobile SmartGlass, vyvoláte diaľkový ovládač a jednoducho sa gestami navigujete po menu. Od májového update môžete aj samotný Xbox zapnúť s pomocou mobilu, pokiaľ máte obe zariadenia pripojené k tej istej sieti a máte nastavený režim Instant On. (Na rozdiely medzi režimami Instant On a Power Saving Mode sa pozrieme v článku neskôr, kde vám popíšeme výhody a nevýhody)

2) Streamovanie s pomocou aplikácie

Pokiaľ si ale fotky nezálohujete na OneDrive a máte ich uložené vo svojom mobile, potom existuje možnosť stiahnuť si aplikáciu z App Store, Google Play alebo z Windows Phone Store. Užívateľom iPhonu by som vedel odporučiť freemium aplikáciu AllCast. Má veľmi jednoduché prostredie, ale na to, aby ste mohli streamovať fotky z vášho iPhonu do Xboxu One, musíte mať obe zariadenia na rovnakej WiFi sieti. Zdôrazňujem, že musí ísť o WiFi sieť, aj keď to funguje na princípe DLNA serveru, so streamovaním som mal problém, keď bol Xbox pripojený k internetu káblom. Pri používaní aplikácie Creation 5 som takýto problém nemal, ale zas som si nevedel zvyknúť na komplikované prostredie a na pomalšiu odozvu. Obe aplikácie môžete zároveň prepojiť s cloudovými službami ako je Dropbox alebo Google Drive, takže môžete streamovať aj obsah z nich. Je to výhoda hlavne pre užívateľov, ktorí zálohujú svoje dáta sem.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *