HoloLens vydrží 5,5 hodiny na jedno nabitie

HoloLens Battery Life

HoloLens si už začína nachádzať uplatnenie v rôznych oblastiach života a to aj keď sú v obehu len prvé prototypy. Vďaka nim sa však už môžeme dozvedieť rôzne vlastnosti produktu, ktorý môže zmeniť svet. Mimo iného to je informácia o výdrži batérie, ktorá sa práve dostala na verejnosť počas konferencie Microsoftu v Tel Avive minulý týždeň. Podľa jeho slov dnešné prototypy HoloLens vydržia až 5,5 hodiny používania pri bežnej práci, avšak pri hraní hier alebo inej náročnej činnosti môže byť výdrž až o polovicu kratšia. Výdrž batérie je takto dlhá aj vďaka menšiemu pozorovaciemu uhlu; HoloLens totiž v dnešnej podobe využíva 90° pozorovací uhol, pretože ak by bol väčší, batériu by to vyšťavilo do pol hodiny. Okrem toho je vďaka menšiemu pozorovaciemu uhlu nižšia cena. Súčasný devkit stojí 3000 dolárov.

Samotný HoloLens obsahuje systém Windows 10 plne optimalizovaný pre jeho potreby. To znamená, že sa využíva jeho jadro, ktoré bolo navrhnuté tak, aby pracovali najmä s 3D priestorom namiesto 2D, pričom tomuto sa budú musieť prispôsobovať aj samotní vývojári, ktorí budú chcieť vytvárať aplikácie pre HoloLens. No vďaka tomu, že využíva rovnaký systém ako počítače, bude na ňom možné spustiť aj bežné 2D aplikácie z Windows Store, pravdepodobne zobrazené v nejakom samostatnom okne. Samotná scéna s trojrozmernými objektami je potom navrhnutá tak, aby malo ľudské oko pocit, že sa objekty nachádzajú na 15″ monitore (to je viac, než koľko máme na počítačoch v našej redakcii) zo vzdialenosti 60 centimetrov (to je o niečo menej, než u nás). Ktovie, či sa bude dať scéna približovať tak ako pri Samsung Gear VR. Možno áno a možno nie, to sa zrejme dozvieme neskôr.

Vieme však, že narozdiel od virtuálnej reality, tu budú môcť viacerí užívatelia vidieť rovnaký objekt naraz a to vďaka zdieľaniu, respektíve streamovaniu aplikácie naprieč viacerými HoloLens okuliarmi, čo je naozaj užitočná funkcia, ktorá si nájde využitie pri multiplayerovkách. Sharovanie bude zabezpečovať WiFi a Bluetooth pripojenie, čo sú zároveň jediné dve pripojenia, ktorými súčasná verzia HoloLens disponuje. Microsoft zatiaľ neplánuje uviesť verziu, ktorá by využívala konektory napríklad na pripojenie bezdrôtového Xbox Controlleru.

via Sector

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Hosting píše:

    Pretoze sa tu spomina hololens vs htc vr a oculus roft nie android a ios. Intelekt neintelekt, trosku ste slapli vedle hosi. Vy viete vobec co je to ten hololens ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *