UniCon 2016 – Report z pohľadu tímu Xboxer

UniCon 2016

Minulý víkend sa konal prvý ročník hernej výstavy UniCon 2016 a Xboxeru sa podarilo stať sa partnerom tohto festivalu, čo nás samozrejme veľmi potešilo. Ako partneri sme teda od piatka až do nedele trávili náš čas diskutovaním a zabávaním sa s hráčmi, poradili sme im s rôznymi vecami okolo Xboxu One a samozrejme, pretože máme s konzolou veľké skúsenosti, radi sme našim priateľom–organizátorom pomohli s konzolami, ak bolo treba. No a v neposlednom rade sa tu konalo niekoľko zaujímavých prednášok a workshopov, čiže môžeme povedať, že aj v Trnave dostali hráči kúsok toho „gamerského neba“. Ale čo je na tom to najzaujímavejšie, je skutočnosť, že brány festivalu boli, narozdiel od iných, otvorené 24 hodín!

Od toho sa samozrejme odvíjal aj náš program.

Piatok

Keď mi ráno zazvonil budík, trochu som si zahrešil – veď nikto nemá rád, keď ho uprostred sna zobudí pískanie a vibrovanie telefónu. Ale vedel som, že je veľký deň a tak som bol rád, že som sa zobudil včas. Kolega už mal medzitým všetko pobalené a bol na ceste ku mne, no ja som mal ešte zopár povinností – zabaliť Xbox, vybrať nejaké hry a pripraviť si oblečenie, veď budeme celý víkend preč. Dilema nakoniec spôsobila, že sme so sebou vzali celú redakčnú knižnicu hier – nebolo vylúčené, že si niekto bude chcieť zahrať aj Rainbow Six Siege alebo Forzu Horizon. Čo sa ukázalo ako dobré rozhodnutie, pretože neskôr si ľudia naozaj tú Forzu zahrali. Ďalšia výbava, ktorú sme si vzali, bola 40-palcová telka (šak vás nenecháme hrať na nejakom krpatom CRT-čku) a tiež 12-palcový netbook od ASUSu kvôli prezentácii a ukážke prepojenia Xboxu One s Windows 10.

UniCon 2016 Xboxer pripraveny do akcie

Cesta bola chill. V reprákoch techno, na dialnici takmer nikto. Podmienky ako stvorené na real-life Need for Speed. Teda do momentu, než by ste narazili na strážcov zákona, ktorí tu číhali. No aby som nekecal, prišli sme na 11:00, čo sa ukázal ako skvelý čas, pretože sme sa stihli vyložiť vo VIP chill zóne, kam si mohli hardcore hráči prísť zarelaxovať na Xboxoch. Stredobodom miestnosti sa v momente stal náš XboxerGauč™, ktorým bola telka, Xbox One a Mortal Kombat X. Zobrať so sebou MKX bol priam geniálny nápad, ľudia si hru obľúbili natoľko, že náš „stánok“ bežal až do pol tretej ráno! Pretože sme boli vybavení veľkou ponukou hier, okrem MKX si hráči veľmi radi zahrali aj Madden NFL 16EA Sports UFC a v neposlednom rade aj Goat Simulator pre dvoch hráčov. Aj ten pomohol udržať príjemnú atmosféru až do neskorej noci, kedy sme už my ale išli z posledných síl (a zaspali sme).

Nejak takto vyzerala chill zóna v noci (fotené z dialky: dva projektory a jedna 40″ TV)

UniCon 2016 Chill Zone piatok vecer

Sobota

Takou našou filozofiou na UniCone bolo, ponúknuť vám niečo, s čím sme sa na slovenských podujatiach ešte nestretli. A síce že si môžete robiť, čo chcete. Teda s výnimkou kupovania hier cez naše kreditky. Tento otvorený prístup ste si obľúbili a nás to veľmi potešilo. Skrátka, keď ste nechceli hrať Mortal, tak ste si dali pár súbojov v UFC-čku alebo si zahrali Forzu Horizon 2. Sobota bol hlavný deň, kedy sa konalo veľa zaujímavých prednášok a UniCon privítal veľa návštevníkov rôznych vekových kategórií. Vtedy sme sa presťahovali na nové miesto, kde nás čakal krajší stolík, tulivaky a hojdacie kreslá, ktoré tomu všetkému dodávali šmrnc. Ľudia prichádzali a odchádzali, jednak kvôli hladu a smädu a jednak kvôli zaujímavým prednáškam. Až na pár výnimiek bol na Xboxe prakticky neustále zapnutý Mortal Kombat X, ktorý sa stal hitom.

UniCon 2016 DOOM

Čo sa týka podujatí, samozrejmosťou boli youtuberi, ďalej vás mohli Hana Boskovičová a Yamamoto Karuzo privítať do sveta cosplay a taktiež ste sa mohli dozvedieť, čo je to LARP. Aj my sme navštívili zopár prednášok. Čo by som chcel vyzdvihnúť za seba, je prednáška o „Zlých a ešte horších filmoch podľa hier“. No keď to človek videl, aj začal mať obavy, ako dopadne Assassin’s Creed. Ale tak nerobí na tom Uwe Boll, čiže by to malo dopadnúť dobre. Poznámka: Kto nepozná filmovú produkciu Uweho Bolla, je šťastný človek. Inde ste sa pre zmenu mohli dozvedieť, ako sa tvoria hry pre VR alebo aký bol herný krach 1983 (celkom dosť to súvisí s Atari). Ak by som to zhrnul, tak Sobota bol naozaj skvelý deň. Počas tohto dňa prebiehal aj druhý deň LAN párty. Alebo skôr druhá časť, keďže LAN turnaje bežali prakticky nonstop. Hralo sa LoL, CS:GO, Hearthstone a v posledný deň aj DOTA 2. No a sobotu večer zakončila afterpárty v neďalekom podniku Cerveza. Odtiaľ sa podaktorí presunuli späť na UniCon 2016, kde náš Xbox One bežal až do 5. ráno.

UniCon 2016 sobota noc

Mortal Kombat Sobota

Nedeľa

Posledný deň akcie už nebol tak natrieskaný ako sobota, no aj tak sa tu zjavilo niekoľko ľudí. Veľmi veľký záujem prejavili ľudia o prednášku o HearthStone, ktorá sa konala od 10:00 do 11:00. V rovnakom čase sme mali aj my našu prvú prednášku, Herné novinky 2016. Tu sme sa porozprávali trochu o hrách a povedali vám zopár zaujímavostí, ktoré ste možno netušili. Neskôr, o 12:00, začala naša ďalšia prednáška, na ktorej sme vám povedali to, čo vám iní nepovedali o Xbox One. Nebudem teraz spoilovať, ale časť vecí vydáme postupne aj na webe v písomnej a podrobnejšej forme. Jednou z vecí bol aj EA Access, o ktorom sme sa viac rozpísali v samostatnom článku EA Access: Užitočná služba, ktorá vám ušetrí desiatky eur. Po konci našej prezentácie sa už išlo na losovanie tomboly, v ktorej ste mohli vyhrať aj Xbox One s EA Access na 1 mesiac zadarmo. Takže je celkom dobré, že sme vám o ňom povedali viac 🙂

Výsledok? Sme z akcie veľmi nadšení a aj cena vstupeniek bola podľa nás rozumná. Už za 5€ ste mohli mať postarané o skvelý víkendový program. Čo by som ale v ďalšom ročníku vylepšil, je viditeľnosť. Chcelo by to nejaký väčší banner na budove, nech UniCon ľahšie nájdete.

UniCon 2016 Mortal Kombat alone

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *