Nemecko dostane DOOM v krvilačnej, nezostrihanej podobe!

DOOM

Nákup hry v Nemecku vás môže niekedy vyjsť lacnejšie než na Slovensku, ale pri násilnejších tituloch sa naskytá riziko, že si od nemcov nedonesiete celú hru. Nemci majú totiž celkom prísne zákony čo sa týka zobrazovania násilia alebo rasizmu v hrách a aj preto, keď si tu kúpite napr. GTA Vice City, chýba v ňom zopár misií a všetky Rampage.

V prípade najnovšieho DOOM-u, to však bude iné. Nemecko nejakým spôsobom pochopilo, že zakazovať nadmerné násilie v hrách je celkom zbytočnosť (zvlášť keď musia riešiť ďaleko väčšie problémy) a aj preto bude nemecký DOOM rovnako krvilačný ako v iných krajinách. Pre zaujímavosť, prvé dva diely, ktoré sú predobjednávkovým bonusom k najnovšiemu (iba na Xbox One), boli v Nemecku až do konca roka 2011 zabanované.

Mimochodom, ako sa vlastne táto newska týka nás? No, existuje tu ešte jeden príklad. South Park: The Stick of Truth, musel v EÚ vyjsť v zostrihanej verzii (čiže aj u nás), z ktorej boli stiahnuté niektoré veľmi násilné alebo inak nepríjemne vyzerajúce scény. Ale tvorcovia to premysleli, scény nahradili vlajkou Európskej únie a textom, ktorý precízne popisoval, čo sa malo v danej scéne udiať.

via XboxAchievements

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *