Sword Art Online ako hra pre Oculus Rift

Sword Art Online The Beginning

Hra, v ktorej keď vás zabijú, stane sa to naozaj? Našťastie nie.

Ale tí, ktorí poznajú Sword Art Online, asi už tušia, že nasledujúca newska úzko súvisí práve s týmto anime. V takom prípade si môžu pripiť na blížiace sa uvedenie hry Sword Art Online: The Beginning určená priamo pre virtuálnu realitu – konkrétne Oculus Rift a HTC Vive. Skutočné SAO sa bude ovládať pohybom, ale pri Rifte nie je vylúčené ani, že sa bude dať hrať Xboxovým gamepadom. Rozhranie potom bude bežať na serveroch IBM Watson – totiž priamo IBM spolupracuje s tvorcami na vytvorení tejto hry.

Hra však bude mať niekoľko zásadných rozdielov. Asi ten najdôležitejší je, že ak vás v hre zabijú, stane sa to len v hre. Ďalej sa nebude bolesť prenášať do reálneho života. Teda, ak sa do hry naozaj vžijete, možno ju budete cítiť. Nakoniec to bude odlišné ovládanie, keďže SAO: The Beginning sa nebude ovládať mysľou, ale už spomínaným pohybom a možno ovladačom. Ostatné princípy sa však zachovajú a Sword Art Online bude MMORPG hraná z pohľadu prvej osoby, v ktorej sa musia hráči dostať cez 100 úrovní až k finálnemu bossovi.

IBM pri tejto príležitosti spustilo možnosť prihlásiť sa do beta testu (muhehe) s tým, že testovanie sa bude konať medzi v čase od 18. do 20. marca/března v Tokyu.

via Kotaku

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *