Poslúži Xbox ako inšpirácia pre Nintendo NX?

Nintendo NX

Nintendo ako prvé pripravilo pôdu pre pohybové hry so svojim Wii-čkom a Xbox Kinect neskôr tento nápad posunul vpred. Zbavil nás totiž nutnosti držať v ruke čokoľvek a tancovačky alebo skákačky sú tak o niečo lepšie. Kinect však zrejme poslúži ako vzor pre nové Nintendo NX, ktoré plánuje japonský výrobca uviesť už na prelome septembra/září a októbra/října (aj na náš trh). Ovládač pre Nintendo NX by podľa patentov obsahovať niekoľko pohybových senzorov, ktoré by vedeli rozpoznávať možno aj pohyby jednotlivých prstov tak, ako to dokáže Kinect pri Xboxe One.

Konzola ako taká by mohla ponúknuť podobný alebo rovnaký výkon ako Xbox One a nie je vylúčené ani, že bude mať desktopový procesor, čiže by sa dostala do podobnej pozície ako Xbox One a PS4, ktoré majú svojim hardvérom celkom blízko k počítaču. Či to tak ale naozaj bude, to uvidíme až neskôr. Každopádne by malo ísť o viac, než len evolúciu oproti (nie veľmi úspešnému) Wii U.

via Sector

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *