Spoluzakladateľ Epic Games: Univerzálny Windows je pohroma

Gears of War Ultimate Edition

Aj keď sa nám myšlienka Univerzálnej Windows platformy, vďaka ktorej by na Xbox One vychádzali hry aj o 10 rokov, páči, nie každý má taký názor. Negatívny postoj vyjadril Tim Sweeney, spoluzakladateľ štúdia Epic Games – teda štúdia, ktoré stojí za Gears of War, ktoré nedávno vyšlo v remastrovanej podobe aj na Windows 10.

Sweeney tvrdí, že UWP (Universal Windows Platform) je fiasko a najagresívnejšie rozhodnutie, aké kedy Microsoft urobil. Podľa neho vraj Microsoft robí z Windowsu uzavretý ekosystém, ktorý by už nebol tak voľný ako doposiaľ a mal by svoje obmedzenia, podobne ako napríklad iOS. Na druhú stranu si ale myslíme, že uzavretie systému do určitej miery by dávalo zmysel, keďže Windows používa aj veľa, sorry za výraz, amatérov. A práve tí dokážu narobiť so svojimi počítačmi veľké problémy.

Spoluzakladateľ Epic Games kritizuje Microsoft za to, že nové funkcie Windowsu boli navrhnuté tak, aby boli uzavreté a že MS radí vývojárom, aby tieto funkcie využívali, čo si vraj Microsoft podľa neho odse*ie zo strany vývojárov. Zrejme to, čo mu vadí najviac, je však fakt, že všetky UWP aplikácie musia vychádzať cez Windows Store (čo je ale fajn, veď aj Steam je takým „skladiskom“ hier). Microsoft tak podľa neho má nespravodlivú výhodu oproti Steamu a iným obchodom s aplikáciami a hrami. Na druhú stranu, u takého Applu alebo Google Play sa na to nik nesťažuje.

 

via ArsTechnica

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *