Veľký marcový update Xbox One je tu!

Xbox One

Okrem toho, že tu máme veľký výpredaj a niektorým už pri tejto príležitosti miznú peniaze závratnou rýchlosťou, tak tu máme aj ďalšiu novinu, veľký marcový update systému Xbox One s množstvom užitočných a dlhodobo očakávaných funkcií. Nový update tak po vzore predošlých prináša presne to, čo my xboxeri chceme a môžeme sa tešiť, že na nás Microsoft takto myslí. Čo všetko vlastne ten nový update priniesol?

  • Nakupovanie hier z Xbox 360 na Xbox One – KONEČNE. Poteší obzvlášť teraz, keď tu máme jarný výpredaj.
  • Achievementy z Xbox 360 v Activity Feed – Prepojenie medzi xboxermi starej aj novej generácie. Teraz už vidíte, aké achievementy v hrách získali vaši priatelia a môžete im to lajkovať, komentovať a tak podobne. No proste to čo doteraz.
  • Prehrávanie videa priamo v Activity Feed – Ak niekto natočil video, vy si ho môžete prehrať priamo v Activity Feede. Dokonca je možné videá rovno lajkovať stlačením (X).
  • Hotlinky v Activity Feed – Ak niekto zdieľa odkaz na stránku alebo YouTube, môžete ho rovno otvoriť. Ale zrejme to funguje len v prípade, že linky zdieľajú tvorcovia nejakej hry.
  • Upraviteľná dĺžka Game DVR – Doteraz malo Game DVR jednu nevýhodu a to že sa spätne dala nahrať len posledná minúta (občas aj minúta a pol). Teraz si už ale každý môže individuálne nastaviť, či to má byť 15 sekúnd, 30 sekúnd, 45 sekúnd, 1 minúta, 3 minúty alebo 5 minút.
  • Lepšie sledovanie achievementov – Achievement hunteri to budú mať zase raz jednoduchšie. Teraz už budú vidieť hneď po dvojitom stlačení Xbox Guide tlačidla a tak už nebude treba otvárať aplikáciu zvlášť.
  • Vylepšená precíznosť analógových páčok na Xbox One Elite Controlleri – Microsoft na základe žiadostí užívateľov vyvinul rozhranie, ktoré vie precízne merať analógových páčok, obzvlášť pri diagonálnom pohybe.
  • Xbox Accessories aplikácia – Aplikácia pre Windows 10 teraz obsahuje stránku s informáciami o aktuálnej verzii firmwaru, stave batérií a ďalšie detaily ohľadom ovládač. Tieto informácie už boli na Xboxe dostupné skôr.
  • Porovnávanie avatarov – Môj avatar je lepší než tvoj! V aplikácii Avatars si teraz môžete porovnávať svojich avatarov s avatarmi svojich priateľov
  • Reputácia len u horších hráčov – Microsoft zistil, že veľa hráčov má 5* rating a aj preto sa rozhodol, že rating už bude zobrazovať len u tých hráčov, ktorí dostali negatívne recenzie typu „Avoid Me“ alebo majú neutrálne hodnotenie, lebo sa len teraz pridali. Napríklad.
  • Party Chat na Twitchi – Vec, po ktorej túžil každý streamer, je tu. Po novom už bude pri streamovaní hier cez Twitch počuť aj party chat, takže to už nebude len o tebe, ale o celej partii. Je to ale treba aktivovať v nastaveniach Twitchu, pod menom Broadcast Party Chat. Jednotliví členovia partie, ktorí nechcú byť počuť cez stream, si môžu mutnúť mikrofón. Plus je tu prepojenie s party chatom na Windows 10.
  • Party Chat cez headset aj reproduktor zároveň – Teraz sa dá nastaviť, kde všade má byť počuť party chat. Či to chce byť len cez headset, cez reproduktor alebo cez obe naraz.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *