Nový Command & Conquer, Battlefield 5 a Star Wars pre Xbox One už tento rok!

Command & Conquer

V redakcii sme v uplynulých dňoch diskutovali o tom, ako dopadla séria Command & Conquer a tak nejak to v nás vyvolalo chuť zahrať si nejakú kvalitnú RTS stratégiu. Do oka nám preto padol remaster Age of Empires II na Steame, ale zjavne to nebude jediná stratégia, ktorú si tento rok zahráme. Ku koncu roka by to mohli byť Halo Wars 2 a možno, možno tu bude aj Command & Conquer Tiberium.  Aspoň tomu naznačujú leaknuté plány EA, kde sa objavili zmienky nielen o novej C&C hre, ale aj o niekoľkých ďalších hrách, ktoré plánuje EA ukázať na svojej konferencii EA Play 2016, konajúcej sa len tesne pred E3.

Nový Command & Conquer by mal podľa všetkého vyjsť aj na Xbox One a dokonca aj na pripravovanú konzolu od Nintenda. Existuje však aj možnosť, že Tiberium bude reštartom zrušenej hry zpred 8 rokov, ktorú ešte vtedy EA zrušila so slovami, že nedosahovala požadované kvality. Nech to bude akokoľvek, je celkom pekné vidieť, že sa na Command & Conquer nezabudlo.

Ďalej môžeme vidieť, že jednou zo strieľačiek roka 2016 bude Battlefield 5: Eastern Front a podľa názvu by mohlo ísť o titul, ktorý sa bude odohrávať naozaj v čase 1. alebo 2. svetovej vojny, ako hovoria špekulácie zo začiatku roka. Návrat do minulosti by však v takomto prípade znamenal, že tu možno zažijeme aj Rakúsko-Uhorsko alebo už Československo / Slovenský štát. Uvidíme. Príbeh sa zjavne bude orientovať na Ruské hranice.

Dočkáme sa aj novej ukážky z Mass Effect Andromeda, titulu, o ktorom dnes nič poriadne nevieme. Dokonca nevieme ani to, že hra vyjde nielen pre tri doterajšie platformy, ale aj pre Nintendo NX, čo je pracovný názov konzoly, na ktorej Nintendo pracuje a ktorú uvedie do predaja na jeseň/podzim. Nakoniec tu vidíme Mercenaries 3, o ktorom sa dozvieme viac na samotnom evente a tiež dva nové prírastky do Star Wars univerza. Prvým bude Star Wars: Imperial Commando, čo je hra, ktorá vyjde pre PC, Xbox One, PS4 a Nintendo NX. Podobne ako pri C&C Tiberium, aj tu sa bude jednať o vzkriesenie starého titulu. Korene hry SW: Imperial Commando však siahajú až do roku 2004, kedy bol jej vývoj zrušený kvôli slabým predajom Republic Commando. Nakoniec možno čakať singleplayerovú kampaň (príbeh??) Star Wars Battlefront: Force Conflict.

EA Play 2016

via Gamesite

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *