Halo 5 na PC nevyjde

Halo 5

Microsoft minulý mesiac celkom prekvapil keď povedal, že prepojí Xbox One a PC do takej miery, že niektoré hry sa budú hrať na oboch platformách a dokonca proti sebe. Zároveň ukázal Forzu 6 APEX, čo bude free-2-play počítačová alternatíva ku konzolovej Forze, ktorá je oveľa vyspelejšia, má plnohodnotný režim kariéry, oveľa viac vozidiel a tak podobne. Objavila sa dokonca špekulácia, že Microsoft postupom času oznámi aj Halo 5 pre PC, ale to sa zrejme nekoná.

Teda aspoň Phil Spencer má pochybnosti o tom, či by vydanie Halo 5 Guardians na PC bolo správne riešenie. U Gears of War to až tak nevadí, keďže tam už pôvodná hra vyšla pre obe platformy, len s rozdielom že nebola tak populárna ako na Xboxe 360. Halo je však Xboxová záležitosť a hlavné príbehové diely zostanú zrejme len na ňom: „Halo 5 bolo v prvom rade navrhované pre konzoly. Na druhú stranu Halo Wars 2 bolo vyvíjané súčasne pre Xbox a PC, takže veríme v úspech na oboch platformách. Pokiaľ ide o FPS-kové Halo na PC, máme tonu príležitostí, ale nechceme sa vracať tam, kde sme už boli – k Halo 5. Nevylučujeme, že niečo niekedy vyjde na PC, ale radšej sa riadim súčasným plánom.“ Inak povedané, hlavné diely zostanú pravdepodobne aj naďalej konzolovými exkluzivitami.

Halo 5

Spencer vraví aj, že toto neplatí len u Halo 5, ale aj u ďalších hier. Napríklad pri takej RTS-ke Ashes of the Singularity, ktorá sedí viac na PC, než na Xbox: „Ak pripojím klávesnicu a myš ku konzoli – čo ideme spraviť – a potom si stiahnete Ashes of the Singularity a hráte ju pred monitorom, je to PC alebo konzolová hra? Vyhýbam sa slovu „oboje“, pretože si myslím, že existujú hry, ktoré si chcú ľudia zahrať pred monitorom s klávesnicou a myšou a chcem byť niekým, kto vyvíja také hry.

Potom existujú hry, ktoré určite pasujú na obe platformy: Forza 6, Quantum Break alebo Rise of the Tomb Raider. Bude to však platiť len u vybraných titulov: „Určite z toho nechcem spraviť nejaké umelé pravidlo, pretože tak skončíme s Frankenhrami, hrami, ktoré neboli určené pre niektorú platformu. A kebyže sa máme riadiť tým, že nejaký chlapík povedal, že ‚Všetko bude bežať na oboch platformách‘, tak vznikne niečo, čo ľudia nechceli.“

Halo 5 Guardians

via PCGamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *