V Battlefield 5 budeme oslobodzovať Ukrajinu od Putina!

Battlefield 4 Legacy Operations

Battlefield 5 bude predstavený už o pár mesiacov a prvotný leak naznačoval tomu, že hra bude niesť podtitul Eastern Front. Z toho sa dalo usúdiť, že sa vrátime späť do čias druhej alebo dokonca do prvej svetovej vojny. Zdá sa ale, že východný front bude aj záležitosťou tretej svetovej vojny, ktorá zúri práve v novom Battlefielde. Prekvapivo, hlavným nepriateľom je Rusko a uniknuté dokumenty hovoria aj o invázii Ruska do Ukrajiny. Takže to znamená, že asi oslobodíme Krym od Putina!

Avšak, ruská invázia do Ukrajiny sa bude týkať zrejme len jednoho z piatich DLC, ktoré plánuje EA vydať v priebehu budúceho roka. Že vieme o DLC-čkach ešte skôr, než bola oznámená samotná hra, nie je zrovna radostná správa, keďže Battlefield 5 tak bude v konečnom dôsledku drahší, než sa čakalo. Teda ak počítame aj s cenami DLC-čiek, ktoré budú stáť zrejme opäť 15€/kus a teda v takomto prípade to bude 75€. Alebo 40€ cez Season Pass, no aj tak to vychádza na minimálne 100€ investíciu za kompletnú „experience“ nového Battlefieldu.

Battlefield 5 Eastern Front Leak 2

Poďme sa ale teda pozrieť na tie DLC-čka, keď už ich tu máme.

Battlefield 5: Eastern Front – Vydanie tohto DLC je naplánované na 6. december/prosinec 2016. Popis znie: „Bojujte proti Ruskej invázii a pridajte sa k vašim Európskym spojencom, aby ste navštívili najkrajšie východoeurópske mestá ako Kijev, Vilnius, Minsk alebo Tallinn. Názvy máp boli tiež oznámené a volajú sa: Assault on Vilnius, Operation Revolution, Soviet Influence, Rebel Hideout.

Battlefield 5: Fallen Dragon – Opäť také to nostalgické DLC. Presnejšie ide o zhrnutie najobľúbenejších máp z Battlefield 4 prerobených do vylepšenej grafiky. Bojovať bude USA proti Pan-ázijskej koalícii, na čele ktorej je zrejme Rusko. Vrátime sa do mimoradne populárnej Operation Locker, potom na Golmud Railway, Siege of Shanghai a opäť uvidíme prerobený Zavod 311. Tomu sa možno zmení meno, pretože EA plánuje za názov každej mapy doplniť číslo roka 2016.

Battlefield 5: Prototype Warfare – Vzala si tu EA inšpiráciu z COD? Vraj to budú futuristické boje, v ktorých sa do popredia dostanú futuristické obrnené vozidlá leteckého aj pozemného typu. Pribudne režim Vehicle Superiority a medzi mapami možno nájsť German FactoryAtomic ResearchFirebladeOperation Archangel.

Battlefield 5: Titan Assault – hmm… Titanfall na druhú? Ktovie. No každopádne to chce byť DLC, ktoré doplní hru o režim Titan Conquest. DLC sa bude orientovať hlavne na boje uprostred Tichého oceánu, čiže opäť môžeme cítiť miernu inšpiráciu Battlefield 4-kou. Mapy nesú pomenovania Island ParadiseOperation FishheadFallen TitanCrimson Dragon.

Battlefield 5: Independence Day – Deň nezávislosti, ale nie ten, kde na Zem zaútočia mimozemské lode. A rozhodne bez Willa Smitha. Skôr pôjde o boje na domácej pôde USA, kde sa budú musieť amíci vysporiadať s inváziou v Los Angeles, Oregone, na okrajoch San Francisca a tiež v Národnom parku Nez Perce-Clearwater. Je celkom možné, že názov tohto DLC sa zmení, aspoň na leaknutom dokumente je vidieť, že by sa mohlo volať inak.

Battlefield 5 Eastern Front Leak 2

*via Sector

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *