Prestaneme používať „Xbox On“? Phil Spencer hovorí o budúcnosti, Cortane a HoloLens

E3 Microsoft Phil Spencer

Prestaneme používať čarovné slovíčka „Xbox On“ na zapnutie Xboxu? Možno áno a možno nie, všetko závisí od toho, ako bude fungovať Cortana na Xboxe One. Tá príde na naše konzoly spolu s Anniversary updatom, ktorý by mal zjednotiť Windows Store a Xbox Store a umožní nám používať univerzálne aplikácie po boku hier, ktoré boli navrhnuté priamo pre Xbox. A taktiež to vyzerá, že HoloLens bude mať sekundárne využitie aj ako herná platforma, buď samostatná alebo súčasť Xboxu. O tom všetkom sa rozrozprával Phil Spencer pre VentureBeat.

Cortana

„Pohrávali sme sa s touto myšlienkou už dlhšiu dobu. Myslíme, že to bude s Cortanou fungovať podobne ako na počítači, keďže jej ikona je rovnaká. Keď sme začínali s ‚Xbox On‘, Cortana bola tu a team Xbox bol tam. Nechceme, aby tu boli príkazy „Xbox, Cortana…“. Takto by ste museli povedať 15 vecí, aby ste spravili, čo potrebujete. Takže to bude len Cortana,“ povedal o Cortane Phil Spencer. Zároveň verí, že Cortana bude môcť vytlačiť Snap (u tých, ktorí majú Kinect), pretože vďaka hlasovému ovládaniu ani nebude treba túto ponuku zapínať. Všetko sa bude dať aktivovať hlasom – napríklad vstup do určitej party. Keby ste chceli vedieť, kto je online, stačí povedať Cortana, je Mike online?“„Čo hrá?“ a zavŕšiť to: „Okej, pridaj ma k nemu do party“.

Cortana si nájde veľké využitie aj ako pomocníčka pri hraní hier. Neviete prejsť level? „Cortana, ako prejdem tento level?“ a ona pomôže. Napríklad tým, že vyhľadá Game DVR klipy iných hráčov, ktoré ukazujú danú časť hry. Alebo si môžete hlasom zistiť, že čo je momentálne najobľúbenejšia vec v The Division. Jednoducho povedané, Cortana prináša veľa možností.

HoloLens

Ako je to s hrami pre HoloLens? „Zatiaľ nebudeme ukazovať nejaké konkrétne hry. Do devkitu sme dali pár demo titulov. Tá vec stojí 3 000 dolárov. Snažili sme sa zdôrazniť, že je to devkit. Som zvedavý, čo komunita vybuduje pre HoloLens. Pokiaľ ide o hernú platformu, pre mňa je to záležitosť niekoľkých stoviek dolárov. Herné platformy rozhodne nezačínajú na 3 000 dolároch. Je to raná technológia. Rozšírená realita a hologramy budú hernou platformu, ale ešte je moc skoro.“

HoloLens VR

Hranie strielačiek proti ľuďom s klávesnicou a myšou?

„Nebudeme vás nútiť hrať s niekým, kto má inú ovládaciu schému. Myš je obratnejšia. Ak ide o platformu, chceme dať vývojárom možnosť vybrať si, ako sa dajú hrať ich rhy. Ak by ste hrali spolu co-op, napríklad The Division. Viem, nie je to naša hra, ale povedzme, že by bola. Nie je dôvod, prečo by sme nemohli hrať tak, že ty máš gamepad a ja ti pomáham s klávesnicou a myšou. Ale rozhodne nechceme, aby sa stalo, že niekto vbehne do Halo arény s myšou a klávesnicou a všetkých postrieľa. To nechceme. Je to všetko o tom, že dáme štúdiam do rúk nové možnosti realizovať sa a vymýšľať nové, kreatívne rozhodnutie a určiť, čo dáva a čo nedáva zmysel. Keď hrám Rocket League na PS4, môžem ju hrať proti PC hráčom. Ale môžem si filtrovať, či chcem ísť proti PC-čkarom alebo nie.“

 

Prepojenie Xbox One a Windows 10

„Z dlhodobého hľadiska chcem, že každý, kto vyvíja hru bez ohľadu na platformu, aby mal možnosť skúsiť Xbox Live. Môžu vstúpiť a zapojiť všetky spôsoby ovládania. V dohľadnej dobe sa plánujeme sústrediť na Xbox. Budeme mať peknú E3. Ďalej sa budeme sústrediť na desktop. Veľa našich značiek vyzerá lepšie na desktope. Veľa našich hráčov hrá aj na konzoli aj na PC. Takže sa pozrieme na túto problematiku a pozrieme sa na rôzne aspekty – ovládanie, komunikovanie s hráčmi alebo cross-buy. Teda veci, ktoré sa snažíme sprístupniť. Vyriešme najprv jeden veľký problém a potom sa pozrime na ďalšie.

 

Long-term strategy clearly rolls out to any place that somebody wants to play. We’re just taking a focus now on console to desktop and then moving out from there.

Xbox One and Windows 10

via VentureBeat

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *