Prečo bol Alan Wake 2 zrušený

Alan Wake

Drvivá väčšina už prešla Quantum Break možno aj druhýkrát a dnes sa už v našich Xboxoch krútia iné disky, či už DOOM alebo The Division alebo niečo také. No a možno niekto hrá Alana Wakea a potichu dúfa, že Remedy jednoho dňa uvedie pokračovanie. To sa ale v dohľadnej dobe určite nestane, keďže Alan Wake 2 bol zrušený.

Prezradil to Sam Lake, ktorý tvrdí, že pokračovanie psychologického trileru jednoducho nedokázalo naplniť očakávania tvorcov. Štúdio vytvorilo zopár prototypov, tie sa konieckoncov dostali na YouTube, no v konečnom dôsledku to nevyzeralo ako dôstojné pokračovanie. Autori začali postupom času prichádzať s nápadmi o vytvorení úplne nového príbehu, ktorý by súvisel s cestovaním v čase a inými časovými anomáliami, lenže to bolo niečo, čo vôbec nezapadalo do mestečka Bright Falls. Štúdio sa nakoniec začalo orientovať na tento koncept a hra bola natoľko pôsobivá, že Remedy jednoducho prestalo venovať pozornosť spisovateľovi, ktorý pátral po svojej stratenej žene: Alice.

No, takže nám aspoň Sam Lake narovinu povedal, ako to skončilo s jednou z najočakávanejších hier. Tak snáď sa Gabe Newell inšpiruje a aj on nám narovinu povie, či ten Half-Life 3 ešte niekedy bude alebo bol zrušený.

Na videu nižšie môžete vidieť 13 minút z prototypu Alan Wake 2, ktorý je posledným pozostatkom zrušeného projektu. Nejde až tak o gameplay ako o ukážku toho, kam až chceli tvorcovia hru posunúť. Nepriatelia vedeli lepšie interagovať s prostredím, ďalej sa tu stretávame s Alanovym zlým dvojčaťom (Mr. Scratch) a nakoniec aj s náčrtom príbehu, alebo aspoň jeho začiatkom. Hra sa mala začínať v štúdiu, kde istý režisér začal točiť dokument o zmiznutí úspešného spisovateľa, po ktorom akoby sa zľahla zem. Prichádzajú výpovede svedkov a postupne sa presunieme do gameplayu, kde Alan prezentuje niektoré koncepty, ktoré boli nakoniec použité v spin-offe American Nightmare. Dokonca aj niektoré časti mapy a objekty boli použité v AW:AN.

via Sector

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *