Aké virtuálne reality bude podporovať Project Scorpio? Všetky!

Oculus Rift

Project Scorpio je najvýkonnejšou konzolou v histórii a Microsoft nám sľubuje, že už na prelome rokov 2017 a 2018 si vychutnáme hry v rovnakej kvalite, akou sa dnes chváli PC Master Race: 4K 60fps + VR. Nová konzola toho s výkonom 6TFLOPs dokáže veľmi veľa a náležite tomu bude zrejme odpovedať aj cena, keďže pôjde o high-end zostavu, akou bol v prvých rokoch existencie aj Xbox 360 a PlayStation 3. V redakcii tipujeme cenovku okolo 600€, vďaka čomu by tak mohla byť ešte o stovku lacnejšia, než iPhone.

Jednou z najhlavnejších vlastností novej konzoly bude práve podpora VR, ktorej popularita rastie raketovým tempom a dokonca aj Bethesda pripravuje Fallout 4 VR. Dokonca, Fallout 4 VR bude jedným z launch titulov pre nový Xbox. Na trhu je ale veľa zariadení, ktoré podporujú VR a tak sa zrejme naskytla otázka, aké modely bude Xbox Scorpio podporovať? Odpoveď znie: VŠETKY! Teda všetky tie, ktoré podporujú Windows 10. Čo znamená, že si k Xboxu budeme môcť pripojiť Oculus Rift, HTC Vive, alebo čokoľvek iné, čo vám vyhovuje najviac. PS4 bude však podporovať len špeciálny VR headset od Sony, PlayStation VR, ktorý vychádza tento rok za 400€. Otázna je ale vizuálna kvalita, keďže podľa Phila Spencera je treba mať výkon okolo 6 teraflopov, aby sme si mohli vo virtuálnej realite vychutnať kvalitu, akú poskytujú aktuálne konzoly.

A práve preto budú VR hry exkluzívne dostupné len na Scorpio. Ostatné hry, ktoré VR nepodporujú, sa však budú dať hrať aj na dnešnom Xboxe.

Oculus Rift with Xbox One Controller

via Wired

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *