Final Fantasy XV ponúkne cez 200 hodín fantázie

Final Fantasy XV

Pokiaľ ide o dĺžku storylinu, tak tu Square Enix zrejme nemá konkurenta. Dobre, možno sa nájde pár výnimiek ako Zaklínač, ale tých výnimok je stále málo v porovnaní s tým, koľko fantázie majú tvorcovia Final Fantasy. Jeden z ich najnovších dielov, Final Fantasy XV, nebude výnimkou. Podľa režiséra má FF XV trvať 40 až 50 hodín a to sa bavíme len o hlavnom storyline! Kompletné dokončenie hry potrvá až 200 hodín, čo znamená, že je to určite zábava na niekoľko týždňov, možno mesiacov. Závisí to od toho, koľko hodín denne plánujete hrať a hlavne, akí ste v tom dobrí.

Hra teda okrem hlavných questov ponúka aj bočné questy a aj nejaké úplne iné úlohy, ktoré sa budú dať dokončiť. Rozhodne zaujímavé je ovládanie, o čom som písal už v dojmoch z dema, ktoré vyšlo pred pár mesiacmi. Vychválil som hlavne nové ovládanie, ktoré je „západniarske“ a teda to nie je tá stará známa schéma na štýl Pokémonov. Miesto toho teraz môžete útočiť ako sa vám zachce, na štýl GTA. Len teda nemáte samopaly ale „útoky“.

Okrem toho Square pracuje na remaku Final Fantasy VII, ktorý má byť tak veľký, že hra vyjde minimálne v troch častiach. Pracujú na nej pôvodní tvorcovia a dokonca aj scenárista, ktorý do scenáru doplnil veci, ktoré sa do pôvodnej hry už nezmestili. Ktovie, či sem teda zahrnul aj udalosti z Crisis Core a Advent Children. Necháme sa prekvapiť. No a nakoniec ešte tvorcovia pracujú na hrách Final Fantasy XII: The Zodiac Age a World of Final Fantasy. Hold, takto sa svojej značky nedrží snáď ani Activision.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *