Gears of War 4: Podpora 4K pre Xbox One S a vychytávky v PC verzii

Gears of War 4 Ultimate Edition

Microsoft síce uviedol program Xbox Play Anywhere ako možnosť hrať svoje hry na ľubovoľnom Windows 10 zariadení, ale to ešte neznamená, že hry budú všade vyzerať rovnako. Dôkazom takejto diverzity je nepochybne Gears of War 4, v ktorom sa posunieme v udalostiach o 30 rokov vpred. Diverzita bude platiť však aj v oblasti grafiky a to nielen v prípade PC verzie, ale aj v prípade verzie pre Xbox One S. Už tam bude totiž hra vyzerať o niečo inak, než na pôvodnej konzole.

V prípade, že si Gears of War 4 nainštalujete na Xbox One S, môžete rátať s podporou HDR a dokonca aj so 4K. Pravdepodobne však len v cutscénach, keďže hardvér X1S je len o trochu výkonnejší, než hardvér pôvodného Xboxu. Tie veľké zmeny nás čakajú až budúci rok po vydaní Xboxu Scorpio. Na dnešných konzolách singleplayer pobeží v 1080p 30fps, zatiaľ čo multiplayer bude 1080p 60fps. Tvorcovia z Epic Games však potvrdili aj, že náročnejšie scény budú využívať dynamické rozlíšenie, aby hra nesekala.

Nebíčko v papuli, alebo aspoň na monitore, budú mať PC-čkari. Hra má obsiahle grafické nastavenia (takmer 30 možností), ďalej tu je podpora natívneho 4K rozlíšenia, supersampling a odomknutý framerate. Aby sa ale zaručilo, že hra nebude za žiadnych okolností sekať, dá sa zapnúť dynamické rozlíšenie.

Na záver len pripomeniem, že aby ste mohli využiť Xbox Play Anywhere, hru si musíte kúpiť digitálne cez Xbox Store.

via Eurogamer.net

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *