No Man’s Sky sa zrejme dočká vydania na Xbox One

No Man's Sky

No Man’s Sky má launch za sebou a zanechal po sebe celkom veľkú spúšť. Niektorí sú s hrou spokojní, iní ju už predávajú do bazárov a na PC hráči požadujú vrátenie peňazí. Samozrejme vďaka spackanému PC portu, ktorý mal problémy s plynulosťou aj pod kartami ako je Titan X alebo GeForce GTX1080.

PC port však so sebou priniesol aj niečo, na čo viacerí Xboxeri čakali ešte pred vydaním hry. V súboroch sa totiž našli dáta, ktoré jasne naznačujú verziu pre Xbox One, na ktorej Hello Games buď pracujú alebo ju už možno majú aj dokončenú a len čakajú na to, až im skončí exkluzivita u Sony. A možno ten odklad nebude na škodu. Dnešná verzia nemá sľubovaný multiplayer a chýba v nej niekoľko vecí, ktoré sa postarali o overhype. Ten hre v konečnom dôsledku viac uškodil ako pomohol.

A kedy teda môžeme očakávať Xbox One verziu hry? Môže to byť záležitosť niekoľkých mesiacov, ale aj rokov. Sean Murray z Hello Games totiž na novinku reagoval pre Daily Star. On sám k tejto veci nemôže nič povedať, keďže je viazaný exkluzivitou, ale aj keby chcel, tak ho stihol zamlčať manažér zo Sony. „Do rozhovoru sa v tomto momente zapojil aj reprezentant Sony a vysvetlil, že momentálne k tejto veci nemajú čo povedať,“ tvrdí bulvár.

Užívateľ z NeoGAF, ktorý odhalil dáta týkajúce sa Xbox One verzie, tiež v súboroch hry našiel logo Half-Life 2, pozostatky po zrušenej old-gen verzii hry (pre PS3 aj Xbox 360!) a tak ďalej. Podľa dát to vyzerá, že sa na hre pracovalo od roku 2008, kedy sme ani len netušili, aké budú ďalšie konzoly. Dáta ďalej poukazujú na PS4 verziu ešte pod jej pracovným názvom Orbis a tiež tu nájdeme demo level z E3 2015.

No a čo ten multiplayer? Ten sa v dátach hry nenachádza.

No Mans Sky PS3 Xbox 360

via Videogamer.com; XboxAchievements; NeoGAF

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *