NESbox: Super Mario na mobile už teraz, na Xbox One však nie

nesbox

Emulátory boli, sú a budú. Jeden taký dorazil aj do Windows Store, volá sa NESbox a umožní hrať obľúbené klasiky na vašich zariadeniach.

NESbox emulátor v súčasnosti umožňuje hrať množstvo obľúbených klasík aj na vašom PC, tablete alebo telefóne s Windows 10. Medzi hrami určite nájdete veci ako bol Super Mario Bros. alebo dokonca prvé diely Pokémon, keďže emulátor podporuje ROM-ky hier pre NES, SNES, GameBoy a GameBoy Advance. Medzi podporovanými hrami by sme tak mohli okrem Pokémonov alebo Super Maria nájsť aj GTA Advance, takže by sme si mohli na Xboxe One zahrať už druhú hru z tejto série.

Tým som zároveň naznačil budúce plány tvorcov. Tí majú totiž v úmysle vydať NESbox aj na Xbox One a dokonca ho už úspešne otestovali, no zatiaľ čakajú na povolenie od Microsoftu. Konzolová verzia emulátoru musí prejsť schvaľovacím procesom a tak je otázne, či NESbox vyjde aj na Xbox. Plus tu môžu byť rôzne právne opletačky s Nintendom a tak je možné, že emulátor dokonca bude stiahnutý na žiadosť právnikov Nintenda. To má totiž v pláne vydať repliku svojho legendárneho NES-ka, ktoré by sa dalo potenciálne pripojiť k Xboxu One cez HDMI port.

EDIT: Microsoft stiahol aplikáciu zo Storu a žiada vývojárov, aby odstránili podporu pre Xbox One. Tak nič.

Universal Emulator
Universal Emulator
Developer: Nesbox
Price: Free

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *