Phil Spencer sa teší na najnovšie prírastky do spätnej kompatibility pre Xbox One

backwards_compatibility

Phil Spencer naznačil, že nás už čoskoro čakajú skvelé prírastky v programe spätnej kompatibility na Xbox One. Nepovedal síce, čo také významné nás čaká, ale podľa všetkého to bude niečo veľké.

Na Twitteri sa totiž riaditeľa Xbox divízie niekto opýtal na to, prečo vidíme v ponuke spätnej kompatibility menej veľkých titulov a skôr tam pribúdajú menšie tituly a arkády. Veď pre zaujímavosť, do ponuky teraz pribudla hra Word Puzzle, ktorú ste zrejme nehrali ani na Xboxe 360. Povedal, že to nie je o nezhodách vývojárov s Microsoftom (a túžbou vydávať remastery za každú cenu), ale skôr o tom, čo sa podarí dokončiť skôr. Jednoduchšie hry sa vedia pochopiteľne optimalizovať lepšie, keďže nevyžadujú extra veľké úpravy.

Príchod Red Dead Redemption na Xbox One trval tiež takmer 3/4 roka (dva roky Kačenko, dva roky). Vo výsledku tu však RDR beží stabilnejšie, než na Xboxe 360, kde hra pôvodne vyšla. To je pravdepodobne dôvod, prečo ešte čakáme na niektoré z najžiadanejších titulov ako je Black Ops 2, pôvodný Skyrim alebo Modern Warfare. Navyše, Microsoft oznámil aj vydanie kolekcie BioShock a Skate 3. S týmto oznámením sa zatiaľ nič nedialo, ak si odmyslíme, že 2K vydali remaster kolekciu, za ktorú si pýtajú rovných 50€.

Každopádne, Phil Spencer v rovnakom tweete povedal aj, že nás čoskoro čakajú niektoré hry, na ktoré sa on osobne veľmi tešil. Žeby Microsoft čoskoro oznámil aj kompatibilitu s hrami z pôvodného Xboxu? Veď Phil Spencer vravel, že mu chýba Phantom Dust.

Xbox One Backwards Compatibility December 2015

via Gamespot

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *