GTA 6 odložené na rok 2020 kvôli veľkým novinkám a ešte väčším problémom

GTA Tokyo

Rockstar a jeho ponímanie GTA sa riadne zmenilo po tom, ako sa GTA Online stalo v podstate najhranejším dielom v celej sérii. Je to v podstate samostatná hra, ktorá má s GTA V spoločné len mesto, vozidlá, zbrane a hudbu. A niektoré postavy.

Vďaka mikrotransakciám a aktívnej hráčskej komunite je však GTA Online pre Rockstar nezanedbateľnou položkou a zdá sa, že práve ona má obrovský podiel na tom, že Rockstar už 5 rokov neohlásil žiadnu novú hru. A to aj napriek tomu, že sme dávnejšie počuli reči o singleplayerovom DLC (mimochodom, vravel o ňom Rockstar a malo ísť o nové assassinácie) a že Take-Two už párkrát povedalo, že nová hra bude oznámená čoskoro. Rockstar však podľa nových informácií chystá ďalšie GTA na rok 2020.

Na hru si teda ešte pár rokov počkáme, avšak toto čakanie súvisí s problémami, ktoré novú hru trápia. Rockstar s ňou má vraj viaceré problémy a aj to mal byť dôvod, prečo jej vývoj dočasne pozastavil. Medzi dva hlavné dôvody patria financie, odchod Leslieho Benziesa z Rockstaru (jeden z hlavných tvorcov hry!) a virtuálna realita. Rockstar chce, aby hra podporovala VR a to malo poriadne navýšiť náklady na vývoj. Hovorí sa dokonca o rozpočte okolo 500 miliónov dolárov. To je dvakrát viac, než koľko stál vývoj GTA V.

Pretože chce Rockstar zarobiť dostatok peňazí pre vývoj ďalšej hry, mal povolať časť svojho tímu na to, aby sa aktívne staral o obsah do GTA Online. Pretože ten zarába Rockstaru stále veľké peniaze a preto je treba ho udržovať nažive, hoci sú expanzie úplne zadarmo. Tou najnovšou je Bikers DLC, ktoré potešilo skalných fanúšikov The Lost and Damned.

GTA Online Bikers DLC

via FragHero

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *