Nintendo ukázalo svoje verejné tajomstvo: Nintendo Switch

nintendo-switch

Do boja s novou generáciou konzol po rokoch vstupuje aj Nintendo! Práve dnes totiž firma vypustila úplne prvý teaser na Nintendo Switch, ktoré bude svojou ponukou hier a hardvérom konkurovať súčasným konzolám Xbox One a PS4.

Konzola Nintendo Switch bola vlastne takým verejným tajomstvom, keďže spoločnosť sa o nej zmienila už niekoľkokrát, potvrdila pre ňu niekoľko hier, ale ešte ju oficiálne neodhalila. Teda až doteraz. Teraz už máme k dispozícii prvé, tri a pol minútové video, v ktorom môžeme vidieť niektoré hry a dokonca aj samotný hardvér. Týmto sa vlastne potvrdzuje, že Nintendo Switch je mix dvoch konzol, domácej a prenosnej. Základom bude „dock“, do ktorého bude pripojený tablet, ktorý poskytuje výkon celej konzole.

Potom je tu hybridný ovládač, ktorý je možné používať doma pred televízorom alebo doň možno zasunúť obrazovku a vziať si NX Switch so sebou. Nintendo NX bude teda zrejme predstavovať spoločného nástupcu pre 3DS aj Wii U, ktoré bohužiaľ nebolo také úspešné ako jeho predchodca. Ten mal dokonca vyššie predaje, než Xbox 360 a PlayStation 3, i keď hardvérom a vizuálom skôr konkuroval PS2. S rozdielom, že už využívalo BluRay mechaniku.

Najnovšia generácia vymení kotúče za cartridge, ktoré majú vyššiu prenosovú rýchlosť. Tablet, ktorý sme videli už pri Wii U, je teraz sebestačný a hry sa budú dať hrať na ňom. Ale to som už povedal vyššie.

Hybrid handheldu a domácej hernej konzoly vychádza v marci/březnu 2017.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *