HITMAN: Hokkaido – Možno trochu unáhlené finále (Recenzia)

HITMAN Hokkaido Recenzia

Máme tu finálnu epizódu prvej sezóny. HITMAN má tento rok už svoju poslednú(?) úlohu a zamieri si to do Hokkaida, aby odprevadil z tohto sveta nepohodlné osoby.

Tentoraz je však na zozname nepohodlných ľudí priamo človek z ICA a vy ho veľmi dobre poznáte. O koho ide, to vám nepoviem, ale naznačím, že je to osoba, s ktorou sme sa v hre už stretli. Ukazuje sa, že jeden z vašich známych kuje nekalé kšefty na pozadí a preto musí zaplatiť. Životom. Momentálne sa váš cieľ nachádza v luxusnej liečebni v Hokkaide a vy tam ste zhodou náhod tiež. A pretože je to v Japonsku, existuje tu niekoľko tématických spôsobov zabitia. Mimo iného zahŕňajú aj extrémne jedovatú rybu fugu, ktorá vás môže zabiť už len tým, že ju zle pripravíte na konzum.

HITMAN Hokkaido Agent 47

Narozdiel od predošlej epizódy v Colorade, táto misia nezačína za nepriateľskou líniou. Začína v súkromnom apartmáne v liečebni a hneď sa vám tu naskytne vtipný pohľad na agenta 47. Odtiaľ sa musíte dostať k dvom obetiam a musíte si premyslieť, ako tento plán uskutočniť. Misiu vám trochu skomplikuje fakt, že začínate bez akýchkoľvek zbraní a tak všetko musíte získať sám. Výhodou vášho prvého outfitu však je, že máte prístupnú celkom veľkú oblasť mapy bez toho, aby si vás niekto všímal. Misia mi však prišla celkom krátka. Jej dokončenie mi trvalo len pár desiatok minút, po ktorých nasledovala záverečná cutscéna. Nemyslím si však, že je to bol práve najlepší spôsob, ako zakončiť sezónu. Hoci išlo o dlhšiu cutscénu s odhalením toho, čo nás bude čakať ďalej, prišla mi taká nemastná, neslaná.

HITMAN Hokkaido

Grafickú stránku hry myslím ani netreba komentovať. Drží sa na veľmi kvalitnej úrovni a celý rezort v horách v Hokkaide vyzerá veľmi pôsobivo. Nádherné okolie, v pozadí vidíme jazero a nejaké menšie mestečká… Liečebňa samotná má niekoľko poschodí a každé ponúka niečo svoje. Napríklad japonské mikro-izby, kuchyňu, bar, saunu, kúpele, ale aj chirurgiu a márnicu. Čo je celkom morbídne na to, že sa bavíme o liečebni. Ale tak tá tu má svoje využitie, i keď ja som ju skôr použil ako chodbu, ktorou sa dá tajne dostať k jednému z vašich cieľov. Po zvukovej stránke je misia tiež veľmi dobre prepracovaná. Hlavným problémom je však dĺžka misie a jednoduchosť.

Resumé

Prvá sezóna bola zakončená a v tomto roku sme si mohli vychutnať 6, respektíve 8 príbehových misií odohrávajúcich sa v rôznych lokalitách sveta. Finálna misia prvej sezóny mi však prišla trochu unáhlená. Za tých 10€ bola možno až príliš jednoduchá, krátka a dala sa prejsť na prvý pokus, za jeden večer. Narozdiel od takého Bangkoku, Colorada alebo Marakeshu, ktoré vychádzali v priebehu roka.

HITMAN: Hokkaido

Celkový verdikt

6.3/10
  • Hrateľnosť
  • Trvanlivosť
  • Grafika

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *