Príďte si užiť virtuálnu realitu do VR herne Geekend!

Geekend

Podaktorí sa nás pýtali, či celé dni sedíme pred počítačom a píšeme články. Nie je to tak celkom pravda, sme predsa ľudia a aj my chodíme von a zabávame sa vonku. Občas na pivo, občas chytáme pokémonov, ale teraz sme objavili naozaj vychytaný flek v centre Bratislavy, ktorý sa bude určite páčiť aj vám!

V piatok sme navštívili VR herňu Geekend, ktorá už od pohľadu vyzerá úplne inak, než počítačové herne, do ktorých sme zvykli chodiť pred 10 rokmi. Konieckoncov, je rok 2016 a každý má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Čo ale nemá každý, je virtuálna realita. Práve VR tento rok zažíva svoj boom a na herných festivaloch sa jej dostáva veľkej pozornosti. Najmä preto, že ceny zariadení sú v dnešnej dobe vysoké a nie každý má 800€ na HTC Vive. Festivaly sa tiež nekonajú každý piatok a tak je skvelé, že partia chalanov z brandže dostala nápad založiť vlastnú herňu, ktorá sa nachádza v blízkosti trhoviska na Miletičke.

geekend-vr-herna

Keď sme vstúpili dnu, hneď nás priateľsky privítal personál, ktorý nám okamžite ponúkol nejaké to občerstvenie. Kofola, pivko… To druhé som si nedal, pretože by to nemalo dobrý vplyv na môj balanc pri strieľaní vojakov sniperkou a navyše bolo na pivo ešte moc skoro. Nuž teda, tak sme prišli dnu a zo zvedavosti sme zistili, na čom všetkom si môžeme zahrať. K dispozícii je štyrikrát HTC Vive, takže ak by ste išli ako väčšia partia alebo by ste sa rozhodli tu organizovať vianočný večierok, určite nebudete mať problém s nedostatkom zariadení. Geekend je tak zároveň jediné miesto, kde si môžete zahrať aj VR multiplayer! Mimochodom, k tomu HTC Vive pripravujeme samostatnú recenziu, ktorá vyjde neskôr 😉

Okrem toho si môžete vychutnať závodenie cez Oculus Rift (na ktorý sa od budúceho mesiaca dá streamovať Xbox One) alebo si zahrať bojovky na tradičnom arkádovom automate. A ak by vás chytal skôr futbal alebo next-gen hry, potom sú na výber aj dva Xboxy s dosť slušnou ponukou hier. Na nich si môžete zahrať napríklad Fifu, DOOM. Pozorný xboxer tiež vidí, že už hrá na novšom Xboxe s matným povrchom a lesklým chladením. Ale to je len taký bonus.

geekend-vr-telefonovanie

Áno, mama, budem lepší samuraj…

Každopádne, ponuka hier pre HTC Vive je dostatočne veľká a nachádza sa tu naozaj obrovské množstvo titulov bežiacich cez Steam VR. Napríklad spomínaná strielačka v 2. svetovej vojne, súboj s katanou alebo ak chcete otestovať svoju odvahu, určite nezabudnite vyskúšať jazdu horskou dráhou. A pripravte sa, že sa to nezaobíde bez smiechu vašich kolegov. Ale tak je to skrátka zábava, čo viac k tomu dodať. Medzi ďalšie hry, ktoré sa dajú vychutnať vo virtuálnej realite, patrí Serious Sam VR, Broohaven ExperimentSpace Pirate TrainerRaw DataProtonwarProject CARSJob Simulator (tento nehrajte pred svojim šéfom) a viac ako 50 ďalších VR hier.

Samozrejme, zábava aj niečo stojí a Geekend podľa mňa ponúka primerané ceny za to, koľko zábavy si vo virtuálnej realite užijete. Zážitok na 10 minút vás vyjde 5€, zážitok na pol hodinu je za 15€ a na hodinu je za 25€. A ak by ste si chceli zahrať na Xbox One, tak cena je 2€ za 60 minút/ovládač. Vašu VR párty určite odporúčame vopred rezervovať na webe www.geekend.sk.

geekend-arkadovy-automat

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *