Microsoft rozbehal Photoshop na mobilnom hardvéri a naznačil, čo prinesie Surface Phone!

Surface Phone

CEO Satya Nadella už skôr vravel, že Microsoft neplánuje vyvinúť telefón, ale zariadenie, ktoré bude telefonovať a zmestí sa do vrecka.

Micrsooft by tak chcel vytvoriť ďalšiu novinku a je možné, že tentoraz sa mu podarí odvrátiť záujem pozornosti od iPhone. V poslednej dobe sa mu totiž začína dariť, o čom svedčí hype okolo HoloLens a hype okolo Surface Studio. Predstavený bol len pár dní pred novým MacBookom Pro, médiá však aj po konferencii Applu vyzdvihovali novinku z Redmondu. Budúcnosť, ktorú Microsoft chystá v oblasti telefónov, tak môže mať naozaj potenciál ohroziť pozornosť, akú dostáva iPhone.

A čo vlasne Microsoft chystá? Úplnú pravdu nebudeme vedieť prakticky až do predstavenia onoho zariadenia. Microsoft nám však začína dávať určité indície. Teraz vydal nové video, v ktorom prezentuje desktopový Windows 10 na zariadení s ARM procesorom. Konkrétne sa využíva Snapdragon 820, čo je asi najobľúbenejší hi-end mobilný procesor súčasnosti. Najzaujímavejšie na tom celom však je, že teraz sa nevyužíva polofunkčný Windows RT, ale skutočný Windows 10 so skutočnými desktopovými aplikáciami. Vidieť môžeme Photoshop, plnohodnotný Word, World of Tanks so stabilným framerate… Jednoducho plnohodnotné, desktopové programy bežiace na mobilnom procesore! Bude práve toto ona kľúčová vlastnosť Surface Phone?

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *