Xbox One je prvá konzola na svete s revolučným Dolby Atmos!

Dolby Atmos

Xboxeri, už čoskoro si poriadne vychutnáme zvuk! Xbox One by mal už v dohľadnej dobe získať podporu pre Dolby Atmos.

A bude tak prvou konzolou, ktorá bude tento moderný štandard podporovať. Pre neznalých, ide o systém, ktorý posúva priestorový zvuk na novú úroveň, keďže zvuk už nie je viazaný na jednotlivé kanály ale je to doslova samostatná zložka, ktorá sa pohybuje okolo diváka. V praxi to znamená hotové orgie pre audiofilov, milovníkov filmov a hráčov, ktorí chcú zvuk bez kompromisov. Obzvlášť veľké plus to potom znamená pri hraní multiplayerových hier ako je Overwatch, kde už dokážete lepšie určiť, z ktorého smeru sa k vám blížia. Samozrejme, bude to platiť až v prípade, že hra dostane update s podporou Atmos.

Technológia a rozhranie ako také bude k dispozícii pre vývojárov, ktorí technológiu môžu zahrnúť do svojich hier alebo aplikácií. Pri filmoch to nie je o nič inakšie, tam však môžeme rátať, že Microsoft nebude s podporou Atmosu dlho čakať a vydá update pre BluRay prehrávač čo najskôr. No a v neposlednom rade je treba mať aj kompatibilné reproduktory, soundbary alebo slúchadlá. Ktoré však patria k trochu drahším špásom.

Podpora vyspelej audio technológie dorazí na Xbox One (a do Windows 10) už budúci rok formou updatu. Preview testeri majú Dolby Atmos podporu ukrytú už teraz v BluRay aplikácii na svojom Xboxe. V ďalších týždňoch by však už mohli vyjsť aj spomínané updaty, pričom Overwatch by mohol byť jednou z prvých (alebo úplne prvou hrou), ktorá dostane podporu.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rado píše:

    No neviem, ale tušiím som dolby atmos videl pri xboxoneS a aj u PS4pro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *