Astroneer prináša všetko to, čo No Man’s Sky sľubovalo

Astroneer

Všetci vieme, ako to dopadlo s No Man’s Sky. Jednoducho fail a očividne sa Sony vzdalo exkluzivity, keďže hra by mohla neskôr vyjsť aj na Xbox. Teda, ak ju Microsoft vôbec bude chcieť.

No aj keby ju nechcel, máme tu iný titul, ktorý je zatiaľ v Game Preview, ale účel spĺňa na výbornú. Nová hra Astroneer sa totiž svojou grafikou a zasadením náramne podobá na No Man’s Sky. Popis je prakticky rovnaký: máte objavovať vesmír, craftovať suroviny a celé to má takú príjemnú grafiku. Ibaže to má jeden zásadný rozdiel: Kým No Man’s Sky sľuboval, Astroneer koná a navyše si ho môžete vyskúšať zadarmo. Plus je v programe Game Preview a má podporu Xbox Play Anywhere. Vďaka tomu, keď si hru stiahnete, môžete si ju užiť aj na počítači. Pritom poteší nízkymi požiadavkami. Stačí jej len 4GB RAM, 2-jadrový procesor a 1GB grafická karta. Napríklad GeForce GTX600 alebo podobná.

A čo všetko hra ponúka, respektíve plánuje zahrnúť? Je toho celkom veľa, no už teraz nájdeme na Store veľa pozitívnych recenzií, ktoré vravia, že hra je zábavná (narozdiel od NMS) a ponúka co-op pre 4 hráčov. Čo je naozaj veľký rozdiel oproti tomu, s čím prišlo Hello Games. Respektíve, čo ten blbeček nasľuboval. Astroneer vo svojom popise uvádza, že sa hráči môžu tešiť na pekné, procedurálne generované prostredie, jazdu vozidlami, medziplanetárne cestovanie, craftovanie nástrojov či budovanie základne. Okrem toho ponúka deformáciu terénu v reálnom čase, čo môžu hráči využiť na vytváranie obrovských megalitov alebo sa môžu prekopať až do jadra planéty. A ako hovorím, demo si môžete stiahnuť zadarmo. Plná verzia potom stojí nie 60, nie 40, ale len 20€.

ASTRONEER
ASTRONEER
Price: Free

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *