Ako môže Nintendo Switch oživiť Kinect

Xbox Scorpio Kinect 2017

Kinect to mal vo svojej súčasnej podobe ťažké. Microsoft ukazoval kameru a funkcie rozpoznávania tvárí ako neoddeliteľnú súčasť Xbox One a spravil tak práve v čase, kedy médiá zaplavovali správy o špehovaní NSA a pod.

Že sa Microsoft pri Xbox One Kinect popálil, svedčí aj fakt, že ho firma čoraz viac skrývala do úzadia a jeho hlasové funkcie už nevyžadovali Kinect. Dnes na to stačí novší controller s 3,5mm jackom a slúchadlá s mikrofónom. Nové diely Just Dance a hra Just Sing už nevyžaduje povinne Kinect, stačí mať appku v smartfóne. A čerešničkou na torte je, že Xbox One S už nemá Kinect port, takže je treba použiť adaptér. Chvaľabohu, ak spĺňate podmienky, môžete ho dostať od Microsoftu zadarmo a nemusíte zaň platiť 40€.

S predstavením Nintendo Switch však dostali pohybové hry druhý dych. A firma ukázala hneď dva príklady, ktoré vychádzajú na jar spolu s konzolou. Osobne ma najviac zaujalo 1-2-Switch. Táto nová zbierka pohybových minihier bola navrhnutá tak, aby ste sa pri hraní nemuseli pozerať na obrazovku! Vďaka tomu, že Joycon ovládače majú zabudované pohybové senzory, sa môžete stať okamžite obávaným pištolníkom, šermiarom alebo športovcom a pritom zapojíte do akcie svoje reflexy. Všetko je to totiž len o tom, aby ste prečítali svojho súpera a vedeli zareagovať skôr, než on.

Doterajšie pohybové hry pre Kinect však takýto štýl pohybu nebrali do úvahy a myslíme si, že presne takýto štýl minihier je to, čo budúci Kinect potrebuje. A to si ešte predstavte, že by ste tak hrali šermovaciu minihru s lightsabermi na Hviezde smrti! Nebolo by to viac cool, ako šermovať pozerajúc sa na obrazovku? Osobne myslím, že presne toto by bolo super a že existuje veľa ďalších možností, ako využiť takýto štýl hrania. Len s rozdielom, že Kinect v3 by vás nenútil držať v ruke ovládač. Miesto toho by vás len snímal tak ako doteraz, len by mal možnosť nejak analyzovať pohyb „neviditeľnej“ ruky na druhom konci vášho tela (z pohľadu zboku).

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. mike píše:

    mna osobne MS sklamal.. pred 2 rokmi vsade pisal o back kompatibilite hier z x360.. a vo finale hry s kinectom nerobi a vraj ani robit nebude. a hry pre XB1 s kinectom .. tak tych je asi 7.. uplne zrusenie klientov, ktori si kinect kupili.. a to som prechadzal z nintenda wii.. a teraz mozem XB1 vyhodit a kupit si radsej SWITCH.. pretoze nam pohybove hry po predaji N-WII proste chybaju..

    • Jaromír Miko píše:

      Hovorí sa, že s Project Scorpio sa Kinect dočká comebacku 😉 Ja osobne dúfam, že sa to aj stane, lebo by to bola škoda. Inak čo sa týka spätnej kompatibility, tam je to trochu ťažšie. Problém je hlavne v tom, že X360 Kinect má inú technológiu a zohrania než X1 Kinect. Tam by bolo treba zabezpečiť podporu pre starý Kinect + vydať nejaký adaptér, s ktorým by sa dal pripojiť k One

      • mike píše:

        bolo by to fajn.. este som o tom nepocul. otazka je potom, ci si rovno nekupim Nintendo Switch, a nie cakat na Scorpio.. a este nemat nic iste.. lebo kinect je an XB1 a hier chabych 7,,,

        • Jaromír Miko píše:

          Viem, že sú tanečné, potom že Dead Rising 3 a Forza využívali hlasové pokyny. Potom je tu jedna on-rail strielačka Blue Estate a tá ma celkom bavila. Ale tá je skôr pre staršie publikum.

  2. Kamil píše:

    Ake podmienky treba splnit aby som dostal kinect zadarmo?

    • Jaromír Miko píše:

      Nie Kinect ale adaptér, ktorý ho umožní prepojiť s Xbox One S. Na stránke technickej podpory MS treba uviesť sériové číslo svojho starého Xbox One, sériové číslo Kinectu a sériové číslo nového Xbox One S a tiež doručovaciu adresu. A potom treba chvíľu vyčkať na to, ako Microsoft vyhodnotí tvoju žiadosť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *