Microsoft chystá obchod s elektronickými knihami

Windows 10 Books

Hry sú skvelé, filmy sú skvelé, ale aj knihy sú skvelé. Existuje veľa kníh, ktoré ani netreba sfilmovať a ktoré vám poskytnú veľa zážitku. Alebo vás môžu inšpirovať pri písaní scenára na novú hru, ktorú by ste raz chceli vydať.

Jednoducho knihy sú neoddeliteľnou súčasťou života bez ohľadu na to, ako veľmi digitálna vaša domácnosť je. Microsoft si to uvedomuje a do nového Creators Update konečne prináša jednu vec, ktorá mi vo Windows 10 veľmi chýbala. Aktualizácia má priniesť novinku v podobe Books Store. Ten by spadal priamo pod Windows Store a umožní nakupovať elektronické knihy.

Čo sa ale týka čítania, tak knihy sa budú dať prečítať cez prehliadač Edge. To mi, popravde, nepríde ako praktické riešenie, ale budiž. Možno je len dočasným dovtedy, než Microsoft vyvinie samostatnú knižnú aplikáciu, ktorá by sa mohla chovať ako iBooks. K tomu všetkému je ešte otázne, či služba bude dostupná aj na Slovensku alebo nie. Groove Music ani Xbox Video nie sú u nás zatiaľ dostupné.

Windows 10 Books Store

via WindowsCentral; MSPowerUser

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *