Microsoft vydal PIX pre PC, odrazí sa to na lepšej optimalizácii

DirectX 12

Pravdupovediac, veľa hier, ktoré v poslednej dobe vyšli na PC, mali otrasnú optimalizáciu. Zrejme si to uvedomuje aj Microsoft a možno práve to bol dôvod, prečo uvoľnil nástroj PIX na Windows 10.

Jedná sa pritom o softvér, ktorý sa doteraz využíval výhradne pri vývoji hier na Xbox One. Nástroj však nie je závislý na konzole, ale na rozhraní DirectX 12, čo je zároveň jediná verzia DX, ktorú PIX podporuje. Túto verziu podporuje samozrejme aj Windows 10 a hry z Windows Store sú postavené práve na ňom. A že niektoré počiny od vývojárov tretích strán nemali najlepšiu optimalizáciu, netreba pripomínať.

Práve preto, aby sa takýmto problémom v budúcnosti predišlo a aby sa zlepšila reputácia hier z Windows Store, prichádza PIX, s ktorým vývojári docielia lepšiu optimalizáciu a hru bez chýb. Nástroj totiž okrem obsiahlych logov o záťaži hardvéru slúži aj na debugovanie. Plus, vývojári môžu do budúcna čakať aj ďalšie novinky. Aplikácia bola totiž vydaná zatiaľ ako beta. A na záver len taká bláznivá informácia, vyžaduje to 32GB RAM.

Nástroj je dostupný na stiahnutie zadarmo v tomto odkaze.

Microsoft PIX

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *