Ubisoft: Rainbow Six Siege má 15 miliónov hráčov, Steep je prekvapením roka

Ubisoft

Okrem toho, že to Ubisoft pos*al s odložením South Parku, tak firma priniesla aj nejaké pozitívne správy. Volaktorí o Rainbow Six Siege hovorili so skepsiou, no hra patrí k populárnym a hra mala až 15 miliónov registrovaných hráčov.

Spolu s vysokým počtom registrovaných hráčov (k ním patrím aj ja, ale musím sa k hre konečne dostať, lebo na ňu mám chuť už dlhší čas) hra zaznamenala aj rekordný počet aktívnych hráčov (k ním nepatrím). Hre sa určite pošťastilo aj minulý víkend, keď bola sprístupnená zadarmo. Darí sa aj druhej clancyovke, The Division. Nárast denných aktívnych hráčov v uplynulom štvrťroku vzrástol o 152,3%. Celkovo sa však Ubisoftu cez vianočný štvrťrok darilo. Čo sa týka predajov, tak predaje starších hier dosiahli nový rekord a činili 57,1% zo všetkých predajov.

Ubisoft tiež zaznamenal rekordný nárast digitálnych predajov, tržby vzrástli o 84,4% a dosiahli 383 miliónov dolárov. Celkovo to tvoria 47,2% všetkých predajov. Watch_Dogs 2 bohužiaľ podľa Ubisoftu nemal tak skvelý launch ako sa čakalo, za čo môže najmä skepsia hráčov kvôli nepodarenému prvému dielu a akejsi povere, že všetko, čo Ubisoft robí, robí zle. Hovoria to najmä ľudia bez skúseností s vývojom hier. Watch_Dogs 2 je však skvelá hra a podľa Ubisoftu predaje hry rastú dostatočne rýchlo. Naopak Steepu sa darilo lepšie, než sa čakalo.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *