S projektom Scorpio príde aj nové rozhranie Motion UI

Xbox One Scorpio

Takmer vždy, keď Microsoft uviedol nový hardvér, priniesol s ním aj nové užívateľské rozhranie, ktoré bolo čoraz lepšie a jednoduchšie. Bolo to tak pri uvedení Xbox 360 S, pri Xbox One a aj pár mesiacov pred Xbox One S. Vyzerá to, že ani pri uvedení Project Scorpio tomu nebude inak a že táto novinka prinesie ďalší redesign.

Jednať by sa malo o upravenú verziu nového rozhrania, ktoré je označované ako Project NEON. Toto nové rozhranie by malo byť hravejšie a priestorovejšie, dokonca s prvkami lesku na štýl Windows 7. Vlastne to bude dnešné Modern UI obohatené o punc prémiovosti. Aplikácie, ktoré bežia na Project NEON, by mali mať niektoré ovládacie prvky mimo samotného okna a mali by disponovať novými animáciami. Práve tento nový animovaný prvok, pomenovaný Motion, by sa mal objaviť aj v rozhraní nového Xboxu. Veríme však, že jeho prvky sa objavia aj na Xbox One a One S, možno v trochu odľahčenej podobe.

Informácie k tomu odhalil istý zamestnanec spoločnosti, ktorý na svojom LinkedIn profile napísal trochu viac, než by mal. Softvérový dizajnér z Microsoftu na svojom profile napísal, že v súčasnosti „prototypuje Xbox Scorpio“ a jeho „Motion Design Language“. Rozhranie by sa malo pohrať so 6 teraflopmi grafického výkonu konzoly, takže môžeme čakať zmenu oproti súčasnému UI. Vývojár tiež naznačil, že vydania konzoly sa dočkáme ešte niekedy pred Vianocami tento rok. Vo svojej správe naznačil, že viac o konzole zistíme priamo v Štedrý deň, respektíve 1. sviatok vianočný.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *