Lacnejšie HoloLens sa môžu začať predávať už v novembri za menej ako 600€

Microsoft HoloLens

Internet je zaujímavé miesto a občas na ňom narazíte na ozajstné zaujímavosti. Dnešok nie je iný, objavila sa tu možnosť, že Microsoft tento rok začne predávať lacnejšiu verziu HoloLens dostupnú širokej verejnosti.

Slovenská Alza zaradila do svojej ponuky prekvapivo lacnú verziu okuliarov HoloLens. Tie by sa podľa jej slov mali začať predávať v novembri/listopadu 2016 za cenu len 540€ alebo 14 600 Kč. Prakticky sa teda bavíme o cene, ktorá je asi 6-krát nižšia oproti tej, za ktorú sa predáva súčasná edícia určená pre vývojárov a podniky. Tá sa predáva za rovných 100 000 Kč, teda za 3 700€ s DPH. Je to poriadna pálka, ktorú si môžu dovoliť skutočne len podniky a väčšie vývojárske štúdiá ako Pixel Federation, ktorí priniesli svoj devkit aj na festival UniCon 2017 v Trnave.

Pre rozšírenie okuliarov do sveta teda určite bodne nižšia cena, no pri 540€ sa trochu obávame o možné kompromisy. Je možné, že okuliare za tak nízku cenu budú mať napríklad slabší a lacnejší hardvér (napr. ARM miesto x86) a rozlíšenie môže byť menšie. Microsoft ale zatiaľ nič nepotvrdil a rovnako tak som sa k bližším informáciám nedopracoval ani ja. K informácii by som tiež pristupoval s určitou skepsiou, nakoľko Alza tiež hovorila o Play Anywhere verzii For Honor, čo sa ale nakoniec neukázalo ako pravda.

HoloLens November 2017 Edition

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *