Tradičným generáciám konzol je koniec, Xbox môže dostávať upgrade každé štyri roky

Xbox One

So súčasnou generáciou konzol prišli aj rozdiely v ponímaní toho, čo je konzolová generácia. Kým Sony sa po uvedení PS4 Pro nechalo počuť, že raz príde PS5, s Xboxom to je iné. Microsoft sa rozhodol zrušiť generácie, ako ich poznáme a svoje konzoly viac približuje počítaču.

Kľúčovú rolu v tom zohráva kompatibilita. Nielen spätná, ktorú má Xbox One s hrami z Xboxu 360, ale aj kompatibilita medzi hrami pre Xbox One a pre Project Scorpio. Skrátka, Xbox sa v nasledujúcich rokoch viac priblíži PC alebo iPhonu. To zároveň znamená, že konzoly od Microsoftu čakajú častejšie konzolové cykly.

Lenže taká bude podľa Microsoftu budúcnosť konzol. Prispieva k tomu fakt, že sa vývoj procesorov v posledných rokoch značne spomalil. Tým pádom už nie je možné tak napredovať v náraste výkonu ako po minulé generácie. Dalo sa to v minulosti, no dnes je to nemožné, Moorov zákon skrátka dosahuje svoje limity. Preto by sme mali čakať, že Xbox budú čakať výkonnostné updaty asi raz za štyri roky, pričom každý update so sebou prinesie dvoj- až trojnásobný nárast výkonu.

Xbox Beyond Generations

via Eurogamer.net

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *