Devkit Project Scorpio je skutočná beštia, má 24GB RAM a výkonnejšiu grafiku

Project Scorpio

Tento týždeň sme mali vôbec prvú možnosť vidieť Project Scorpio v celej svojej kráse. Hoci ide len o prototyp a od dizajnu finálnej konzoly sa líši, už tak sa nám potvrdilo, že konzola má veľmi malé rozmery vzhľadom k výkonu, ktorý ponúka.

Rozmerovo je totiž len o niečo väčší ako Xbox One S a tým pádom je aspoň o 30% menší, než pôvodný Xbox One. A pritom je 4,5-násobne výkonnejší. To platí o finálnej konzole; malými rozmermi však prekvapil aj devkit, ktorý je pod kapotou dokonca väčšou beštiou, než Project Scorpio určené pre nás, zákazníkov. Gamasutra o ňom odhalila niečo viac a prezradila, že devkit sa pýši ešte vyšším grafickým výkonom. Má síce rovnakú frekvenciu, no má 44 výpočtových jednotiek, čiže o štyri viac. Vďaka tomu má GPU výkon 6.6 teraflopov. Pre zaujímavosť Xbox One mal 1.3 teraflopu a Xbox One S 1.4 teraflopu. Takže devkit Scorpia má 5-krát výkonnejšiu grafiku.

Dovnútra konzoly sa zmestilo aj viac operačnej pamäte. Kým predajný model ponúkne 12GB GDDR5 pamäte, devkit ponúka hneď dvojnásobok – 24GB GDDR5 RAM. Prenosová rýchlosť 326GB/s ostala zachovaná pri oboch modeloch. Zo zaujímavosti treba spomenúť, že obsahuje 1TB SSD + 1TB HDD, kým vo finálnom kuse nájdeme len druhý menovaný. Nakoniec má 330W zdroj. Bežný model má 245W zdroj, čiže len o trochu výkonnejší, než aký mal pôvodný Xbox One. A pre zaujímavosť, Xbox One S má len 120W zdroj.

Project Scorpio Devkit Hardware Specs

via Gamasutra

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *