Microsoft ukončuje podporu pre pôvodný Windows 10

Microsoft to s Windows 10 vzal po vzore Applu a spoločnosť oznámila, že o mesiac ukončí podporu pre pôvodný systém. To znamená, že build 1507 už nebude podporovaný a užívatelia by preto mali čo najskôr prejsť na novú verziu.

Po 9. máji/květnu už verzia 1507 nebude dostávať bezpečnostné ani optimalizačné updaty. Preto, ak chcú užívatelia pokračovať v spokojnom používaní Windows 10, mali by prejsť aspoň na Anniversary Update. Ideálne by bolo samozrejme prejsť na čerstvo vydaný Creators Update, ktorý prináša niekoľko noviniek vrátane vylepšení v UI. Ukončenie podpory pre pôvodný Windows 10 nie je nečakaný krok. So súčasným systémom sa Microsoft rozhodol pojať Windows ako službu, ktorá otvára dvere k aplikáciám, internetu a ďalším veciam, na ktoré sa používajú počítače. A preto z času na čas vydá novú verziu, s ktorou pomaly ukončí podporu starej verzie. Je to vlastne to isté ako update Chromu či Firefoxu – aj tam sa po čase usekne podpora pre staré verzie.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *