Zabudnutý Quantum Redshift má duchovného nástupcu, Formula Fusion

Formula Fusion

Možno viete, možno nie, no aj Xbox mal na počiatku vlastný WipeOut. Teraz nemyslím tú skákaciu hru z televízie, ale futuristické závody z PlayStationu. Quantum Redshift bola obzvlášť kurióznym kúskom, keďže za ňou stál priamo tvorca série WipeOut!

Quantum Redshift však vyšiel iba raz a aj to len na pôvodný Xbox dakedy pred 15 rokmi. Odvtedy sa na antigrav závody zabudlo: Sony zatvorilo štúdio, ktoré stálo za originálom. Quantum Redshift by sa možno mohol objaviť, vzhľadom k priveľkému záujmu Microsoftu o oživenie starých značiek pred launchom Scorpia. Lenže teraz žezlo prevzali nadšenci, ktorí cez Steam Early Access vydali Formula Fusion. A čo to vlastne je?

Je to hra, ktorá akoby z oka vypadla WipeOutu. Odohráva sa v roku 2075 a žijeme v budúcnosti, kde klasické autá vytlačili antigravitačné stroje, vplyvom jadrovej vojny sa zmenila aj mapa sveta a klasické formulové závody vytlačili závody v týchto „lodiach“. V hre sa pridáte k niektorému z 10-tich tímov, pričom každý má svojich vlastných členov a históriu. Hovercrafty sú rozdelené do 5 tried, pričom najrýchlejšia prináša experimentálne nadzvukové stroje. Plus tu sú možnosti customizácie. Ďalej tu nájdeme futuristicky vyzerajúce trate, ktorých bude vo finálnej verzii 8 a každá sa tá závodiť obrátene.

Formula Fusion ponúkne aj singleplayerovú kampaň, multiplayer a verziu pre Xbox One. Tá vyjde v priebehu roka, až bude dokončená Steam verzia. Cena na Steame bola stanovená na 20 dolárov a je možné, že toľko bude stáť aj v Xbox Store. Žeby aj s podporou Play Anywhere?

Pacer
Pacer
Developer: R8 Games Ltd
Price: 39,99 €

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *