Project Scorpio nemusí vyjsť až na Vianoce, môže doraziť oveľa skôr

Project Scorpio

Microsoft nás minulý rok veľmi prekvapil oznámením, že si na koniec roku 2017 pripravuje výkonnú konzolu menom Project Scorpio. V skutočnosti išlo len o odhad, keďže Microsoft začal v tom čase iba pracovať na novom hardvéri.

Ešte minulý rok bol Project Scorpio vlastne iba taký pretaktovaný Xbox One S. Toto odhalil pred týždňom samotný šéf divízie Xbox, Phil Spencer. Doplnil tiež, že tento prvotný kus mal doma, aby skúšal, čo to zvládne. Microsoft však nespal na vavrínoch a kým si Spencer doma užíval konzolu na steroidoch, vývojový tím intenzívne pracoval na skutočnom Scorpiu. Práce dokonca napredovali rýchlejšie, než bolo v pláne a Project Scorpio je hotový už pár mesiacov pred deadlinom. A to je zrejme dôvod, prečo sa Microsoft rozhodol, že konzolu odhalí Digital Foundry a zabráni tak možným leakom.

Devkity a testovacie jednotky sú už hotové a dokonca fungujú stabilne, neprehrievajú sa a majú aj dvojnásobnú RAM-ku pre testovacie účely. Jediné, čo ostáva dokončiť, je doladiť dizajn „spotrebiteľskej“ verzie konzoly. V princípe tak Redmondu nič nebráni v tom, aby na E3 2017 odhalil skutočný dátum vydania, ktorý môže byť skorší, než „Vianoce 2017“. To bol plánovaný termín uvedenia konzoly na trh. Lenže prečo by sa mal Microsoft zbytočne zdržovať, keď už má prakticky všetko hotové?

Dvere sú teda otvorené, kocky hodené a existuje možnosť, že 4K Xbox vyjde skôr. Možno nie na Vianoce ale už na jeseň/podzim. Aj keď určite by mnohých potešilo, keby Microsoft zopakoval to čo pred rokom s Xbox One S. Teda že začal predávať prvé kusy pár týždňov po E3 a tí, ktorí si ich nestihli uchmatnúť, si museli počkať pár mesiacov. Ale to by som už asi priveľmi fantazíroval…

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Danny píše:

    Čim dřív tim líp, ale mohli by to vydat v srpnu zase no ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *