Veľký update pre Xbox One prináša Arény, Dolby Atmos a veľa ďalšieho

Xbox One Console

U Microsoftu je zvykom, že predtým, než niečo vypustí von, to dôkladne pár mesiacov testuje. Aj keď to občas prinesie výnimky ako bol Windows Vista. Nový update pre Xbox One však prináša niekoľko dávno oznámených funkcií pre všetkých.

Tak asi najdôležitejšou, ktorú update prináša, je konečne dostupná Xbox Live Arena, v ktorej môžete organizovať vlastné turnaje. Môžete si ich vytvárať vy sami, pozývať do nich hráčov z vašich klubov, máte tam prehľadnú grafiku o tom, ako sa hráčom darí a prípadne môžete sľúbiť nejakú odmenu pre víťaza. Momentálne je však jedinou podporovanou hrou Killer Instinct, čo je fajn keďže je free-2-play a tak si ho vie stiahnuť každý.

Killer instinct

Ďalším veľkým prínosom je podpora Dolby Atmos. Tú Microsoft sľuboval ešte začiatkom roka a audiofili si rozhodne prídu na svoje. Podmienkou je mať kompatibilný zvukový systém. Prispôsobiť si ho potom môžete cez novú Dolby Atmos aplikáciu, ktorá je dostupná v sekcii Games & Apps spolu s ďalšími appkami, o ktorých ste (ne)vedeli, že ich tam máte. Ako napríklad prehliadač súborov.

Ďalšou užitočnou novinkou je vstavanie záložky Beam do menu v Kluboch, takže ak máte nejakého obľúbeného streamera, či už sa s ním poznáte osobne alebo nie, a ste v rovnakom klube, tak ho viete vyhľadať aj takto cez Kluby. Microsoft tiež trochu upravil vzhľad Party Overlay rozhrania a môžete si na obrazovku vložiť widget s nickmi členov vašej party. Určite užitočné, keďže na 360-tke ste vlastne ani nevedeli, kto všetko s vami hrá danú hru. Posledné dve novinky súvisia s Looking For Groups. Jednak pribudli notifikácie a jednak bude jednoduchšie postovanie príspevkov.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *