GTA V má na konte 80 miliónov kusov a ďalej rastie

GTA Online

Popravde nie som jediný, kto sa čuduje stále vysokým predajom GTA V. Hra vyšla v septembri 2013, no ešte stále sa radí k najpredávanejším na svete a ľudia ju aktívne vyhľadávajú. Prečo, keď už ju musí mať každý?

Odpoveď sa ukrýva hlavne v tom, že veľa ľudí, najmä na PC, cheatuje. Cheatovanie samo o sebe je svinstvo, to však nebráni niektorým individuám, aby nehrali fér a neprávom sa vyvyšovali nad iných hráčov pomocou rôznych podvodov. Samozrejme, Rockstar aktívne proti cheaterom bojuje a tak niet prekvapením, že na dennej báze rozdáva bany. A presne to je to, čo Take2 ďalej generuje zisk.

GTA Online Lowriders

Cheateri to totiž nevzdajú a keď dostanú ban, tak si kúpia nový kus hry, nanovo sa zaregistrujú, použijú nový aktivačný kľúč a ďalej hrajú. K tomu sa ešte raduje z nižšej ceny na starej generácii konzol, keďže mnohí naďalej zostávajú na Xboxe 360 a PS3, aj keď je to stará platforma s ukončenou podporou.

Spolu s občasnými zľavami na moderných konzolách to zaisťuje, že GTA V dosiahlo za vyše tri a pol roka 80 miliónov predaných kusov. Je to druhá najpredávanejšia hra v histórii, prekonáva ju už len Minecraft. A možno v tom úspechu má podiel aj nedávny incident s prekvapením vo vnútri krabičky.

Take2 nakoniec oznámilo úspechy ostatných značiek vrátane Mafie III, NBA 2K17 a Civilization VI a teasuje pokračovanie úspešnej série, ktoré plánuje vydať. A nie je to Red Dead Redemption 2.

gta: online import/export update

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *