Beam prechádza obrovskou zmenou: Volá sa Mixer a predstavuje ultimátne riešenie pre streamerov

MIcrosoft Mixer

Už je to prakticky rok, odkedy Microsoft kúpil Beam a len pár mesiacov, čo ho integroval do Xboxu. Nedávno tiež Microsoft aktualizoval podmienky partnerského programu a teraz prináša najväčšiu zmenu, akú kedy služba zažila.

Hneď na úvod sa služba dočkala premenovania. Už to nie je Beam ale Mixer. Kuriózny názov. Microsoft ho obhajuje tým, že je to ultimátne centrum pre steramerov a ich divákov. Mixer totiž rieši niekoľko problémov, s ktorými sa dnešní streameri musia popasovať – a to byť aktívny na mnohých sociálnych sieťach naraz.

Riešenie, akým je Mixer, však spája tieto veci dohromady. Cez Mixer môžu streamovať nielen svoje hry z Xboxu a PC, ale tiež môžu streamovať obsah cez mobil. Microsoft totiž odhalil aplikáciu Mixer Create, ktorá bude dostupná na iPhone, Android a umožní streamovať podobne ako cez Periscope alebo Facebook. S rozdielom, že si to diváci môžu pozrieť buď na Xboxe alebo PC s Windows 10, keďže Beam Mixer je v ňom vstavaný.

Mixer tiež rieši dva zásadné nedostatky svojho konkurenta, Twitchu. V prvom rade, ak sa partia rozhodne streamovať jednu hru, už nemusia streamovať všetci na svoj profil. Na Mixeri môžete v jednom okne vysielať až štyri streamy a majú prepojený chat, ktorý vidia všetci štyria hráči.

Druhý nedostatok, ktorý Mixer rieši, je odozva. Twitch ju má nechutne veľkú a trvá dobrých 30-40 sekúnd, než ľudia uvidia, čo sa stalo. To však neplatí v prípade Mixeru, ktorý sa teší z rastúceho počtu serverov a takmer nulového lagu.

Môže za to technológia, ktorú Microsoft nazval Faster Than Light Stream Protocol. To úplne mení pravidlá kooperačného streamovania, kde diváci radia streamerom alebo im dávajú úlohy. Všetko tu prebieha okamžite.

Mixer bude mať nakoniec dostupnú samostatnú sekciu po boku Home, Community a Store na Xboxe One. Tu budeme môcť už čoskoro sledovať streamy z E3 2017, ku ktorým bude patriť hlavná konferencia a nejaké vedľajšie veci, menšie oznámenia, súťaže a rozhovory. V budúcnosti tu tiež nájdeme rôzne herné relácie alebo návody, tipy a triky do hier. Tie budú mať vlastný kanál pomenovaný Mixer Channel One.

 

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *