Project Scorpio: Čo čakať od jeho predstavenia na E3

Xbox E3 Invite

Blíži sa E3 a tento rok sa máme naozaj na čo tešiť. Microsoft ju totiž odštartuje v nedeľu predstavením novej konzoly, ktorú dnes poznáme ako Project Scorpio.

To, spolu s hardvérovými parametrami je ale všetko, čo o nej dnes vieme. Spoločnosť si chce totiž všetko nechať na poslednú chvíľu a aj keď už vieme, že Project Scorpio je beštia s 6 teraflopmi grafického výkonu, 12GB GDDR5 pamäťou a vylepšeným procesorom, stále nevieme niektoré kľúčové informácie ako je cena, názov, dizajn a launch tituly.

Project Scorpio XDK Dev Kit

Dátum vydania pre Project Scorpio je veľkou neznámou. Pôvodne to malo byť na prelome 2017 a 2018, no Microsoft dokončil práce o pár mesiacov skôr. Preto sa očakáva, že konzola zrejme vyjde v predstihu a zdá sa, že by sa to mohlo stať už na jeseň. Existuje možnosť, že by to mohlo byť aj skôr, no je nepravdepodobná.

Skutočne ikonické by bolo, kebyže Scorpio vyjde koncom októbra/října alebo v prvej polovici novembra/listopadu. V tom čase totiž trvá znamenie Škorpióna! Dátumu vydania v tomto čase teoreticky prihráva fakt, že proces certifikovania hier pre Project Scorpio začne v októbri/říjnu 2017. Už pár mesiacov predtým však uvidíme konzolu a nejaké tituly na E3 2017.

Project Scorpio Heatsink

Čo všetko tu uvidíme? Microsoft sľubuje, že má v príprave veľký lineup, ktorý bude pozostávať aj z nových značiek a že to nebude stereotyp Forza–Halo–Gears. Tento rok môžeme čakať, že Microsoft ukáže Crackdown 3State of Decay 2Sea of ThievesForzu Motorsport 7 a tituly z programu ID@Xbox. Medzi nimi by sme mohli vidieť, ako sa darí titulom typu Cuphead alebo We Happy Few. Nie je však vylúčené ani, že uvidíme ďalšie, zatiaľ neohlásené tituly.

Project Scorpio Forza Motorsport Demo

Takto vyzerá Forza Tech Demo na Scorpiu

Vo významnom postavení však budú hry od tretej strany. Microsoft chce prezentovať výkonnostnú prevahu nad PS4 Pro práve multiplatformovými hrami a zdá sa, že Microsoft bude v posteli s EA. Podľa uniknutých informácií beží Star Wars Battlefront 2 v natívnom 4K pri 60fps, takže je pravdepodobné, že Microsoft odprezentuje túto hru.

Takisto majú k showcase titulom patriť mená ako FIFA 17Madden NFL 17Call of Duty: WW2Red Dead Redemption 2. Posledné dve majú dohodu so Sony, no tá nemusí zohrávať veľkú rolu, ak Microsoft ukáže grafickú pokročilosť týchto hier na Scorpiu. Naopak, dohodu s Microsoftom má Ubisoft kvôli Assassin’s Creed a takisto by mala EA prezentovať zatiaľ neohlásenú hru. Žeby Mercenaries? Alebo Need for Speed? Alebo ten nový titul od BioWare?

Infografika Project Scorpio 4K 60FPS

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

16 komentárov

  1. Danny píše:

    Ajeje tyhle články mě vždy totálně navnaděj na škorpika, že bych nejradši odletěl a ukradl developer kit ?

  2. Danny píše:

    Pohoda ?

  3. Rado píše:

    Star Wars Battlefront 2 v natívnom 4K pri 60fps na scorpióne = killer sony!!! A to sony platí propagáciu. Normálne, nemožem sa prestať smiať. Sony už musí vyvýjať ps5, ale je otázne čo sa stane, keď za rok by ho vydalo a na akú cenovú a výkonostnú hladinu by ju postavilo. Jediné riešenie je 4K 60 fps s nejakou rezervou a aby to odpovedalo normálnej cene a ponuke TV. Takže to je dnes project scorpio. Vydanie PS5 najbližšie 2-3 roky ako sa teraz všade oháňajú sonyultras nedáva zmysel. Ak by chceli utiecť rapídne výkonom, konzola by šla do 1000 eur a aj tak by musela ísť na 4K, kde sa hry nejaký čas budú na 4K ladiť a aj ponuka 4K TV tu nejaký čas bude. PS4pro je pekná pasca pre sony. Na 4K natívne PS4pro nemá a PS5 je skor sabotáž, aby sony nútila kúpu novej konzoly za 2 roky a len aby šla v 4K. MS v tomto zabodoval a chlapci konečne potešili, že neokresali výkon a rovno zacielili na 4K. Teraz už len tie hry by chcelo viac presadiť. Nové značky sú vítané a kľudne aj iné žánre ako fps a autá. Budúcnosť vidím so scorpiom tiež ružovo. MS už tiež chystá novú konzolu so scorpiom a vhodné časové vydanie za 4-5 rokov bude kľúćové. Vidím to na scorpio2, kde scorpio bude slabšia konzola a scorpio 2 silnejšia, xboxone už asi bez vydávania nových hier. Takže kompatibilita by bola zachovaná, čo by bola zase pecka. Takže ešte 2 týžne, jupííí.

  4. Jaromír Miko píše:

    presne o tomto som mal rozpísaný článok ale myslím, že už ho netreba 😀 zhrnul si ho do komentu

  5. Harbi píše:

    zdar , chcem sa opytat bude niekde zivy prenos z predstavenia ? pripadne viete mi poskytnut link kde by som to pozrel, budem prave ten cas v praci tak si to mozem pozriet 😀

  6. Danny píše:

    Má to výt i přez youtube ? Asi blbá otázkA, ale vim kulový ?

  7. Rado píše:

    Len dúfam, že to zase nepodcenia ako každý rok. Trhanie, sekanie prenosu pre nápor ľudí čo to sleduje by konečne mohli ofačovať.

  8. Rado píše:

    DIRT 4 – Hovoří se o „teoretické možnosti“ 4K a 60fps na Scorpio. Žeby ďalšie prekvápko 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *