Friday the 13th prináša všetko zlé z Evolve a ešte to zhoršilo katastrofálnym launchom

Friday The 13th

Vytvoriť hru je ťažké. Zato pokaziť ju je oveľa ľahšie a zdá sa, že práve túto cestu si zvolili tvorcovia hry Friday the 13th.

Hra vyšla koncom minulého týždňa, pričom sa snažila preniesť slávny film do modernej hernej podoby. Preto v hre musel ostať Jason Voorhees, slávny vďaka hokejovej maske a mačete. Ten je zároveň vašim hlavným nepriateľom. Alebo ním môžete byť vy.

Tvorcovia vzali prakticky rovnaký koncept, na ktorom vzniklo overhype šialenstvo pred vydaním Evolve. Výsledok poznáte. Dnes tá hra dožíva posledné chvíle a 2K oznámilo, že servery podrží online ešte nejaký čas.

Friday the 13th stavia na rovnakom koncepte, našťastie sa nedočkal takého hypu ako Evolve. Jason má v hre priveľa zdravia a je na partii mladých ľudí, aby ho zabili a zachránili sa v oblasti Camp Crystal Lake. Výhodou je však, že to nie je multiplayer 1 vs. 4 ale 1 vs. 7, takže je vás viac a nemusíte pobehovať po mape ako splašené sliepky, aby ste našli Jasona a vrhli sa naňho. Plus je vás viac, takže ho prípadne viete odstaviť rýchlejšie.

Problém je však s Xbox One verziou. Hra už vyšla, no vývojári nestihli pripraviť Day One patch. Počujete správne. Patch, ktorý je pomenovaný ako Day-One a mal vyjsť v deň vydania, je zatiaľ v nedohľadne. A tak je Xboxová verzia plná bugov, ktorých oprava je – uhádli ste – v nedohľadne.

Aby toho nebolo málo, Xbox One verzia beží na staršej verzii hry! Čo znamená, že za plnú cenu majú k dispozícii polotovar oproti PC a PS4 verzii. Môžeme konšpirovať, že v tom má prsty Sony, ale to by sme fakt konšpirovali. Princíp je, že vývojári na Xboxovú verziu v podstate prdeli a tak to aj vyzerá.

Okrem hromady bugov (pretože hráte kvázi-betu) má problémy so servermi. Bonusom je, že hra sa objavila v Xbox Store až niekoľko hodín po plánovanom release.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *